Home / SLOVENSKO / Špecializovaný trestný súd má o sudcu viac, na preradení ďalších dvoch sa pracuje

Špecializovaný trestný súd má o sudcu viac, na preradení ďalších dvoch sa pracuje

20.8.2021 (Webnoviny.sk) – Súdna rada SR vo štvrtok 19. augusta preložila na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku Mariána Mačuru, sudcu Okresného súdu v Prešove. Ide o jedného z troch úspešných kandidátov, ktorí v júni absolvovali výberové konanie na ŠTS a majú rozšíriť počet sudcov tohto súdu na 18.

Doposiaľ na súde pôsobí 15 sudcov. Kontrolná komisia súdnej rady preverila majetkové pomery a sudcovskú spôsobilosť Mariána Mačuru a všetci prítomní členovia súdnej rady na 12. zasadnutí odsúhlasili jeho preloženie na ŠTS s účinnosťou od 1. septembra.

„Pokiaľ ide o ďalších dvoch, jeden z nich je v súčasnosti ešte prokurátorom a logistika procesu jeho menovania je dlhšia a zložitejšia, na procese preradenia tretieho kolegu – sudcu sa tiež pracuje. Všetky procesy zmeny pracovného zaradenia prebiehajú v súčinnosti s bývalými zamestnávateľmi, a tak, aby bolo učinené zadosť aj ich predstavám o ukončení agendy dotknutého sudcu či prokurátora,“ uviedol pre agentúru SITA predseda ŠTS Jan Hrubala.

Viac k témam: výber sudcov
Zdroj: Webnoviny.sk – Špecializovaný trestný súd má o sudcu viac, na preradení ďalších dvoch sa pracuje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prestaňte šíriť strach, vyzval Korčok. Pellegrini sa odmieta dištancovať od vyjadrení Šutaja Eštoka o zatiahnutí Slovenska do vojny

Pellegrini sám na svojom facebookovom profile vyhlásil, že on chce byť prezidentom mieru a nie vojny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *