Home / SLOVENSKO / Polícia vyvracia hoax o údajnom dokumente plánujúcom pandémiu, je to urážka obetí aj zdravotníkov

Polícia vyvracia hoax o údajnom dokumente plánujúcom pandémiu, je to urážka obetí aj zdravotníkov

20.8.2021 (Webnoviny.sk) – Na sociálnych sieťach sa vo viacerých príspevkoch šíri dokument, ktorý hovorí o tom, ako sú „naplánované“ jednotlivé vlny boja proti koronavírusu.

Viac o téme: Koronavírus

Ako v tejto súvislosti na profile „Hoaxy a podvody – Polícia SR“ upozorňuje Policajný zbor SR, ide o absolútny nezmysel a pozorný čitateľ si to všimne už vďaka mnohým chybám, ktoré dokument obsahuje.

Čerešnička na torte

„Slovo ,Covit´ je len čerešničkou na torte,“ konštatuje polícia s tým, že hovoriť o akomsi plánovaní dopredu po roku a pol trvajúcej pandémii je najprimitívnejšou urážkou práce všetkých zamestnancov v oblasti zdravotníctva a urážkou obetí tohto ochorenia.

„Len vďaka zavedeniu mimoriadnych opatrení ich nie je viac,“ zdôrazňujú policajti.

Ekonomické škody koronavírusu

Polícia zároveň vysvetľuje, že pandémia so sebou prináša následky v podobe ekonomických škôd štátnych a súkromných podnikov.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

„Ak si ktokoľvek myslí, že pandémia bola naplánovaná len preto, aby istým firmám, napríklad vyrábajúcim vakcíny, priniesla zisk, tak je tento ,logický úsudok´ na omyle. Nie je na tomto svete štát, ktorý by dal čokoľvek za to, aby sa pandémia lusknutím prsta vytratila,“ zdôraznila polícia s tým, že škody a následky koronavírusu sú obrovské.

Bludy nešíri policajtka

Zároveň polícia uvádza, že takýto hoax šíri aj osoba, ktorá si vo svojom profile uvádza, že pracuje na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Trnave.

„Obrátili ste sa na nás s otázkami, či naozaj takéto bludy šíri príslušníčka Policajného zboru. Môžeme vám potvrdiť, že daná osoba na danom útvare nepracuje a nikdy nebola policajtkou,“ dodala polícia.

Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, hoax, Koronavírus, podvod, polícia
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia vyvracia hoax o údajnom dokumente plánujúcom pandémiu, je to urážka obetí aj zdravotníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *