Home / SLOVENSKO / Súdna rada rozhodne o úspešných kandidátoch na sudcov najvyššieho správneho súdu

Súdna rada rozhodne o úspešných kandidátoch na sudcov najvyššieho správneho súdu

19.8.2021 (Webnoviny.sk) – Súdna rada SR bude vo štvrtok rozhodovať o piatich úspešných kandidátoch na sudcov Najvyššieho správneho súdu SR (NSS SR). Do funkcie sudcu s pridelením na NSS SR bude menovať advokátov Katarínu Cangárovú, Michala Matulníka a akademika Petra Potáscha.

Takisto budú rozhodovať o preložení sudkyne Krajského súdu v Žiline Jany Martinčekovej, dočasne pridelenej na najvyššom súde, na výkon funkcie na NSS SR. Na novovzniknutý NSS SR budú prideľovať aj sudcu Krajského súdu v Trnave s prerušeným výkonom funkcie a bývalého štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti Michala Novotného.

Okrem toho bude súdna rada na svojom 12. zasadnutí v tomto roku rokovať o návrhoch troch kandidátov na vymenovanie do funkcie sudcu či o návrhoch na preloženie sudcov na iné súdy.

Viac k témam: rokovanie, voľba sudcov
Zdroj: Webnoviny.sk – Súdna rada rozhodne o úspešných kandidátoch na sudcov najvyššieho správneho súdu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívne Slovensko zvoláva mimoriadny výbor, chce riešiť aroganciu prezidenta finančnej správy Kissa (video)

Podľa poslankyne Dariny Luščíkovej (PS) je pre prezidenta finančnej správy odmietnutie pozvania prísť na finančný výbor premárnená príležitosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *