Home / EKONOMIKA / Výhry v očkovacej lotérii sú nižšie, štát z nich totiž odpočíta 19-percentnú daň

Výhry v očkovacej lotérii sú nižšie, štát z nich totiž odpočíta 19-percentnú daň

18.8.2021 (Webnoviny.sk) – Po nedeľnej očkovacej lotérii jedna výherkyňa získala 101-tisíc eur. Zo sumy nad 350 eur jej však odpočítajú 19-percentnú daň. Ide o štandardný proces zrážkovej dane.

Viac o téme: Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku

Očkovacia prémia sa totiž zdaňuje ako finančná výhra v bežnej súťaži. V prípade 100-eurových výhier táto podmienka neplatí. Výhra v hodnote menej ako 350 eur je oslobodená od dane.

„V prípade sprostredkovateľského bonusu nejde o výhru, ale o bonus, ktorý nebude podliehať zdaneniu,“ doplnilo pre agentúru SITA tlačové oddelenie ministerstva financií.

Očkovacia lotéria začala v nedeľu večer 15. augusta. Už hneď po prvom večeri sa objavili kontroverzné situácie, keď napríklad jedna súťažiaca prišla o výhru 400-tisíc eur. Jej televízny signál cez internet mal omeškanie, a teda nevidela na obrazovke heslo, ktoré mala do telefónu povedať v časovom limite.

Viac k témam: daň, očkovacia lotéria, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Výhry v očkovacej lotérii sú nižšie, štát z nich totiž odpočíta 19-percentnú daň © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *