Home / SLOVENSKO / NAKA plánuje vypočuť v kauze Mýtnik aj Kažimíra, „padajú“ obvinenia o údajnej korupcii

NAKA plánuje vypočuť v kauze Mýtnik aj Kažimíra, „padajú“ obvinenia o údajnej korupcii

17.8.2021 (Webnoviny.sk) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) plánuje v kauze Mýtnik vypočuť aj guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) Petra Kažimíra.

Svedkom je Kotian

Ako ďalej informuje spravodajský portál televízie Joj Noviny.sk, v kauze Mýtnik je svedkom bývalý tajomník služobného úradu na ministerstve financií Albín Kotian. Toho vo svojej výpovedi nespomínal ani Michal Suchoba ani František Imrecze, či ďalší obvinení funkcionári.

Vyšetrovateľ predvoláva Kotiana podľa portálu Noviny.sk preto, aby zodpovedal niektoré súvislosti, ktoré súvisia s jeho pôsobením vo funkcii na ministerstve financií.

Zapletený je aj Pellegrini

Vyšetrovateľ chce identifikovať prípad údajného korupčného prípadu v súvislosti s nákupmi informačných technológií pre finančnú správu, ako je virtuálna pokladnica e-kasa, systém kontrolných známok a systém Aladin. V tejto súvislosti „padajú“ obvinenia aj na Petra Pellegriniho (Hlas-SD) a Petra Kažimíra.

Bývalý šéf ministerstva financií a terajší guvernér NBS má vypovedať práve v prípade Mýtnik, kde ho bývalý prezident finančnej správy František Imrecze vo svojej výpovedi a svedeckých priznaniach označuje ako ministra, ktorému dali úplatok vo výške 150-tisíc eur preto, aby po politickej línii dostal podporu na nákup informačného systému e-kasa.

Viac k témam: akcia „Mýtnik“
Zdroj: Webnoviny.sk – NAKA plánuje vypočuť v kauze Mýtnik aj Kažimíra, „padajú“ obvinenia o údajnej korupcii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *