Home / SVET / Tragický koniec dovolenky v Chorvátsku, na maďarskej diaľnici havaroval autobus (video+foto)

Tragický koniec dovolenky v Chorvátsku, na maďarskej diaľnici havaroval autobus (video+foto)

15.8.2021 (Webnoviny.sk) – Najmenej osem ľudí zomrelo a desiatky sa zranili pri nehode autobusu v Maďarsku, ktorý v nedeľu ráno na diaľnici prerazil zvodidlá a prevrátil sa. Informovala o tom maďarská polícia. Nehoda sa stala na diaľnici M7 neďaleko mesta Szabadbattyán medzi hlavným mestom Budapešť a jazerom Balaton. Autobus mal maďarské evidenčné číslo a išiel smerom do Budapešti.

Hovorca maďarskej zdravotníckej záchrannej služby Pál Győrfi pre tlačovú agentúru MTI povedal, že pri nehode ôsmi ľudia zomreli, ďalší ôsmi utrpeli vážne zranenia a 40 menšie poranenia. Štrnástich ľudí museli z autobusu vyslobodiť hasiči, ostatní sa dokázali dostať von sami.

Maďarský spravodajský portál Hvg.hu informoval, že autobus viezol maďarských turistov z letnej dovolenky v Chorvátsku. Vodič autobusu je podľa portálu jedným z mŕtvych. Maďarský premiér Viktor Orbán na Facebooku vyjadril svoju „úprimnú sústrasť rodinám obetí nehody autobusu“.

Viac k témam: tragická dopravná nehoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Tragický koniec dovolenky v Chorvátsku, na maďarskej diaľnici havaroval autobus (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecko dodá Ukrajine v najbližších dňoch 10-tisíc kusov munície. Je to prvá z troch etáp pomoci

Povedal to v rozhovore s vysielateľom DW šéf situačného centra Bundeswehru pre Ukrajinu generál Christian Freuding.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *