Home / SVET / Najľudnatejší štát Austrálie vyhlásil lockdown, vláda Nového Južného Walesu zvýšila aj pokuty

Najľudnatejší štát Austrálie vyhlásil lockdown, vláda Nového Južného Walesu zvýšila aj pokuty

14.8.2021 (Webnoviny.sk) – Nový Južný Wales, ktorý je najľudnatejším štátom Austrálie, v sobotu nahlásil rekordný počet infekcií koronavírusom, a to 466. Štyria ľudia za uplynulých 24 hodín na ochorenie COVID-19 zomreli.

Celkový počet obetí koronavírusu v Novom Južnom Walese tak od polovice júna, kedy v Sydney prvýkrát odhalili delta variant, vzrástol na 42.

Po vyšších pokutách lockdown

Vláda Nového Južného Walesu zvýšila pokuty za porušenie protipandemických reštrikcií. Premiérka Gladys Berejiklianová uviedla, že napríklad pokuta za nedodržanie karantény bude 5-tisíc austrálskych dolárov namiesto doterajších tisíc.

Neskôr vláda oznámila, že v celom Novom Južnom Walese od soboty od 17:00 do 22. augusta bude platiť lockdown.

Polovica má aspoň jednu dávku

Pozitívnym znamením podľa premiérky je to, že polovica populácie Nového Južného Walesu vo veku nad 16 rokov už dostala aspoň jednu dávku vakcíny proti koronavírusu.

„Vieme, že lockdown v kombinácii so silným cieleným programom vakcinácie je to, čo nás dostane z tejto hroznej situácie,“ dodala Berejiklianová.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, lockdown, Nový Južný Wales
Zdroj: Webnoviny.sk – Najľudnatejší štát Austrálie vyhlásil lockdown, vláda Nového Južného Walesu zvýšila aj pokuty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ursula von der Leyen skontrolovala situáciu na fínsko-ruskej hranici. Nejde o bezpečnosť jednej krajiny, ale celej Európy

Fínsko sa 4. apríla rozhodlo predĺžiť uzavretie svojich hraničných priechodov s Ruskom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *