Home / EKONOMIKA / Sulíkovo ministerstvo chce zrušiť manuál na testovanie zamestnancov, pre zmenu COVID automatu je už neplatný

Sulíkovo ministerstvo chce zrušiť manuál na testovanie zamestnancov, pre zmenu COVID automatu je už neplatný

13.8.2021 (Webnoviny.sk) – Rezort hospodárstva chce zrušiť manuál na testovanie zamestnancov v prevádzkach podnikov. Vyplýva to z materiálu, ktorý ministerstvo predložilo do medzirezortného pripomienkového konania. Zruší sa tak uznesenie vlády z 20. januára tohto roka, ktoré bolo určené pre zamestnávateľov.

Viac o téme: Koronavírus

Návrh na zrušenie manuálu rezort predkladá v súvislosti s ukončením núdzového stavu a tiež so zmenou COVID automatu. Manuál bol totiž priamo naviazaný na jeho predošlé znenie, ktoré už v súčasnosti nie je platné.

„V prípade potreby bude v budúcnosti vypracovaný nový manuál upravujúci testovanie zamestnancov, ktorý bude plne kompatibilný s platným COVID automatom a bude spracovaný tak, aby bol schopný rýchlejšie reagovať na potrebu jeho aktualizácie,“ dodalo ministerstvo hospodárstva.

Viac k témam: COVID automat, Koronavírus, testovanie, zamestnanci
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulíkovo ministerstvo chce zrušiť manuál na testovanie zamestnancov, pre zmenu COVID automatu je už neplatný © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *