Home / SVET / Sever Turecka sužujú záplavy a zosuvy pôdy, najmenej 11 ľudí je mŕtvych a jeden nezvestný (video)

Sever Turecka sužujú záplavy a zosuvy pôdy, najmenej 11 ľudí je mŕtvych a jeden nezvestný (video)

12.8.2021 (Webnoviny.sk) – Silné záplavy a zosuvy pôdy spôsobené prívalovými dažďami si na severe Turecka vyžiadali už najmenej jedenásť mŕtvych. Jedna osoba je nezvestná.

Záplavy zasiahli v stredu skoro ráno čiernomorské pobrežné provincie Bartin, Kastamonu, Sinop a Samsun. Voda demolovala domy i mosty a zmietala autá. Pomocou helikoptér sa podarilo zachrániť viacero ľudí uviaznutých na strechách domov.

Zdá sa, že najhoršie zasiahnutou oblasťou je provincia Kastamonu, kde voda zaplavila veľkú časť mesta Bozkurt a hlásia odtiaľ desať obetí. V provincii Bartin záplavy zdemolovali niekoľko domov, minimálne dva mosty a spôsobili zrútenie časti cesty vedúcej do susednej provincie Karabük. Pri zrútení časti mosta sa zranilo najmenej 13 osôb.

V meste Ayancik v provincii Sinop sa tamojší potok vylial z koryta, pričom zničil minimálne jeden dom. Hasiči museli preventívne evakuovať mestskú nemocnicu. Zosuvy pôdy spôsobili uzavretie časti cesty medzi Ayancikom a Sinopom – rovnomenným hlavným mestom provincie.

Čiernomorské regióny v Turecku pomerne často postihujú smrteľné prívalové dažde a bleskové záplavy.

Viac k témam: prívalové dažde, úmrtia, záplavy, zosuv pôdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Sever Turecka sužujú záplavy a zosuvy pôdy, najmenej 11 ľudí je mŕtvych a jeden nezvestný (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pre meškanie pomoci Ukrajine môžu mať rakety ATACMS slabší účinok, Rusi sa zrejme na ne pripravili

Novšie modely ATACMS majú maximálny dolet približne 300 kilometrov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *