Home / SLOVENSKO / Kočner sa postavil opäť pred súd v kauze motákov, popiera vinu a odmietol vypovedať (video+foto)

Kočner sa postavil opäť pred súd v kauze motákov, popiera vinu a odmietol vypovedať (video+foto)

10.8.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 10. augusta, 9:24

Podnikateľ Marian Kočner sa v kauze takzvaných motákov vynášaných z väzby cíti nevinný. Uviedol to v utorok pred senátom Okresného súdu Bratislava I. Zároveň však využil svoje právo nevypovedať.

Súd zmenil kvalifikáciu skutku

Marian Kočner sa podľa obžaloby týmto dopustil trestného činu marenia spravodlivosti. Obhajca obžalovaného Michal Mandzák však pripomenul, že súd na júnovom verejnom zasadnutí zmenil kvalifikáciu skutku na trestný čin krivej výpovede a krivej prísahy. Obžaloba túto zmenu podľa neho nereflektuje, čo neumožňuje efektívne vykonávať obhajobu.

V prípade by ako svedkovia mali vypovedať napríklad advokát Mariana Kočnera Andrej Šabík alebo bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Pojednávanie je vytýčené aj na stredu 11. augusta.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Súdny proces v kauze motákov Mariana Kočnera (fotografie)

Inštruoval vyšetrovateľov

Podľa orgánov činných v trestnom konaní obžalovaný prostredníctvom svojho advokáta posielal z väzby, kde bol umiestnený pre kauzu televíznych zmeniek, správy Petrovi Tóthovi. V ňom ho žiadal, aby presvedčil osobu menom Roman Osuský, aby vo veci zmeniek vypovedal.

Mal konkrétne uviesť, že ako príslušník SIS už v roku 2000 vedel o existencii miliónových zmeniek. Stretnutie Tótha a Osuského sa však nakoniec nekonalo. Tóth však nakoniec vec oznámil polícii.

Marian Kočner je momentálne právoplatne odsúdený v kauze televíznych zmeniek na trest 19 rokov väzenia. Obžalobu voči nemu z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka po rozhodnutí Najvyššieho súdu SR opätovne prejedná Špecializovaný trestný súd.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: motáky, súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Kočner sa postavil opäť pred súd v kauze motákov, popiera vinu a odmietol vypovedať (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov

Spoločnosť Samsung Electronics odhalila ďalšie podrobnosti o novej generácii televízorov roku 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *