Home / SLOVENSKO / Súd bude schvaľovať dohodu o vine a treste s bývalou sudkyňou obvinenou v rámci akcie Plevel 2

Súd bude schvaľovať dohodu o vine a treste s bývalou sudkyňou obvinenou v rámci akcie Plevel 2

10.8.2021 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd vytýčil na pracovisku v Banskej Bystrici na piatok 13. augusta verejné zasadnutie s obvinenou Máriou U. Účelom je schvaľovanie dohody o vine a treste medzi prokurátorom a bývalou sudkyňou obvinenou v rámci akcie Plevel 2.

Stíhané za prijímanie úplatku

Polícia 20. januára pri akcii Plevel 2 zadržala žilinskú sudkyňu Evu K. a tiež emeritnú sudkyňu Máriu U.

Obe sú stíhané za zločin prijímania úplatku formou spolupáchateľstva a za zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa závažnejším spôsobom konania, a to porušením dôležitej povinnosti vyplývajúcej zo zamestnania, postavenia alebo funkcie, alebo uloženej podľa zákona.

Rozhodnutia v prospech stíhaných

Obvinené mali podľa polície od februára 2015 do augusta 2019 za peňažné úplatky rozhodovať trestné veci na Krajskom súde v Žiline v prospech trestne stíhaných osôb.

Obvinenú Evu K. vzal po zadržaní Špecializovaný trestný súd do väzby. Keďže obvinená Mária U. s orgánmi činnými v trestnom konaní spolupracovala, vyšetrovateľ v jej prípade väzbu nenavrhol.

Viac k témam: akcia Plevel 2
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd bude schvaľovať dohodu o vine a treste s bývalou sudkyňou obvinenou v rámci akcie Plevel 2 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *