Home / SVET / Čína potrestala desiatky funkcionárov za opätovné rozšírenie koronavírusu, mnohí prišli o miesto

Čína potrestala desiatky funkcionárov za opätovné rozšírenie koronavírusu, mnohí prišli o miesto

9.8.2021 (Webnoviny.sk) – V Číne prepustili alebo inak potrestali viac ako 30 funkcionárov. Stalo sa tak pre obvinenia, že zlyhali pri reakcii na najnovší nárast šírenia koronavírusu v krajine. Trestom sa nevyhli napríklad zástupca starostu, predstavitelia mestských častí či zdravotných komisií, zamestnanci nemocníc, letísk i úradov pre turizmus. Informuje o tom agentúra AP.

Viac o téme: Koronavírus

Čínska národná zdravotná komisia v pondelok oznámila, že za uplynulých 24 hodín zaznamenali 94 nových prípadov domáceho prenosu koronavírusu. Najnovšia epidémia sa spája s letiskom v meste Nanking. Medzi tamojšími zamestnancami sa rozšíril vysoko nákazlivý delta variant vírusu. Odvtedy sa vírus rozšíril z provincie Chaj-nan na juhu krajiny do autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko na severe.

Úrady v reakcii na epidemickú situáciu obnovili cestovné obmedzenia, zaviedli komunitné lockdowny a dokonca uzavreli aj jedenapolmiliónové mesto Čang-ťia-ťie.

Viac k témam: delta variant koronavírusu, Koronavírus, Pandémia, trest
Zdroj: Webnoviny.sk – Čína potrestala desiatky funkcionárov za opätovné rozšírenie koronavírusu, mnohí prišli o miesto © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *