Home / SVET / V Paríži protestovali tisíce ľudí, mali transparenty Naše slobody zomierajú a Vakcína: Nedotýkaj sa našich detí

V Paríži protestovali tisíce ľudí, mali transparenty Naše slobody zomierajú a Vakcína: Nedotýkaj sa našich detí

7.8.2021 (Webnoviny.sk) – Tisíce ľudí protestovali v sobotu v Paríži a iných francúzskych mestách proti takzvaným covid pasom, ktoré budú musieť mať všetci obyvatelia krajiny, ak chcú vstúpiť do kaviarní, vlakov a do iných verejných priestorov. Francúzi proti tomuto opatreniu protestujú už štvrtý týždeň.

Viac o téme: Koronavírus

Sobotňajšie demonštrácie sa konali dva dni po tom, ako francúzsky ústavný súd odobril väčšinu ustanovení nového zákona rozširujúceho zoznam miest, ktoré bude možné navštíviť iba s covid pasom. Zákon sa začne uplatňovať od pondelka.

Väčšinou pokojný dav protestujúcich v sobotu kráčal ulicami Paríža v sprievode polície. Protestujúci niesli transparenty s nápismi: „Naše slobody zomierajú“ a „Vakcína: Nedotýkaj sa našich detí“. Desiatky protestov sa uskutočnili aj v iných francúzskych mestách, napríklad v Marseille, Nice a Lille.

Prieskumy verejnej mienky však ukazujú, že väčšina Francúzov covid pasy podporuje. Úplne zaočkovaných je už viac ako 36 miliónov obyvateľov krajiny čiže približne 54 percent jej populácie.

Viac k témam: Koronavírus, Koronavírus COVID-19 vo Francúzsku, Paríž, protest
Zdroj: Webnoviny.sk – V Paríži protestovali tisíce ľudí, mali transparenty Naše slobody zomierajú a Vakcína: Nedotýkaj sa našich detí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *