Home / SLOVENSKO / Slovensko podporuje územnú celistvosť Gruzínska, otázku separatistických území treba podľa Korčoka riešiť dialógom

Slovensko podporuje územnú celistvosť Gruzínska, otázku separatistických území treba podľa Korčoka riešiť dialógom

7.8.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská republika plne podporuje suverenitu a územnú celistvosť Gruzínska v rámci medzinárodne uznaných hraníc krajiny a neuznáva tzv. „nezávislosť“ Abcházska a Južného Osetska.

Pri príležitosti 13. výročia vojnového konfliktu medzi Ruskou federáciou a Gruzínskom to vyhlásil minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS).

„Považujem za kľúčové, aby sa v hľadaní diplomatického riešenia konfliktu a jeho následkov pokračovalo prostredníctvom dialógu a v súlade s medzinárodným právom vrátane zapojenia Európskej únie a jej monitorovacej misie,“ povedal minister.

Vojna v auguste 2008 trvala 12 dní, pričom viedla k zriadeniu ruských základní na separatistických územiach. Tie Rusko uznalo ako nezávislé štáty.

Viac k témam: Gruzínsko, medzinárodné vzťahy
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko podporuje územnú celistvosť Gruzínska, otázku separatistických území treba podľa Korčoka riešiť dialógom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Minister Raši a Remišová sú ako dvaja kohúti a nič si nedarujú (video)

Namiesto rozvoja a prosperity Slovenska podľa poslankyne hrozí úplné stopnutie európskych peňazí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *