Home / šport / Ostatné športy / Kto si môže povedať, že má ako 39-ročný olympijské zlato? Plážová volejbalistka žiari šťastím

Kto si môže povedať, že má ako 39-ročný olympijské zlato? Plážová volejbalistka žiari šťastím

6.8.2021 (Webnoviny.sk) – Američanka April Rossová až o rok v júni oslávi okrúhlu štyridsiatku, ale jagavý darček si dala už teraz. V japonskom Tokiu sa spoločne s krajankou Alix Klinemanovou stali olympijskými víťazkami v plážovom volejbale.

Doplnila medailovú zbierku

Rossová má striebro z Londýna 2012 s Jennifer Kessyovou aj bronz z Ria de Janeiro 2016 s Kerri Walshovou Jenningsovou, ale zbierku o najcennejší kov si doplnila až v Šiokaze Parku v Tokiu po boku Klinemanovej po finálovom triumfe 2:0 nad austrálskou dvojicou Mariafe Artachová del Solarová, Taliqua Clancyová.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Online prenos (minúta po minúte)

Viem, že táto situácia je následok opatrení proti COVIDu-19, ale nesmierne si vážim, že mi medailu dala na krk práve moja olympijská partnerka. Zvláštny, ale aj krásny pocit. Pred touto olympiádou som si predstavovala, ako budeme dekorovať jedna druhú a teraz sa nám to splnilo. Ďakujem ti Alix, bez teba by to nebolo možné. Mám pocit, že prežívam rozprávkový príbeh v realite. Veď kto si len tak môže v 39 rokoch povedať, že má olympijské zlato? Ja už áno,“ zhodnotila šťastná Rossová.

Boj s obrovskou horúčavou

Finále na rozpálenom piesku Američanky vyhrali 21:15 a 21:16 za 43 minút a pri všetkej úcte k súperkám bojovali aj s obrovskou horúčavou. Podľa oficiálnych údajov od americkej televíznej spoločnosti bola počas finále teplota vzduchu 33 stupňov Celzia a piesku dokonca 54 stupňov. „Teším sa nielen zo zlatej medaily, ale aj z toho, aká cesta k nej viedla. Spoločne s April sme sa povzbudzovali a pomáhali si, ako sa len dalo. Keď sme v roku 2017 začali spoluprácu, želala som si veľký spoločný úspech. Splnilo sa mi to a prežívam výnimočné chvíle,“ uviedla 31-ročná Klinemanová.

Austrálčanky ziskom striebra prerušili 21 rokov trvajúcu sériu bez medaily v plážovom volejbale na olympijských hrách. „Bojovali sme, vydali zo seba to najlepšie, ale súperky boli príliš dobré. April je skúsená a výnimočná hráčka, nás však s odstupom času bude tešiť aj vybojované striebro,“ podotkla Clancyová.

Letná olympiáda v Tokiu 2020 (2021) – kompletný program a výsledky

Letná olympiáda v Tokiu 2020 (2021) – program a výsledky piatok 6. augusta

Letná olympiáda v Tokiu 2020 (2021) – kompletný program a výsledky Slovákov

Viac k témam: plážový volejbal – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
Zdroj: Webnoviny.sk – Kto si môže povedať, že má ako 39-ročný olympijské zlato? Plážová volejbalistka žiari šťastím © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *