Home / šport / Ostatné športy / Letná olympiáda v Tokiu (chôdza): Mária Katerinka Czaková dosiahla svoje najlepšie umiestnenie pod piatimi kruhmi

Letná olympiáda v Tokiu (chôdza): Mária Katerinka Czaková dosiahla svoje najlepšie umiestnenie pod piatimi kruhmi

6.8.2021 (Webnoviny.sk) – Talianska reprezentantka Antonella Palmisanová sa stala olympijskou víťazkou v chôdzi na 20 km v rámci Hier XXXII. olympiády v Tokiu.

Striebro si vybojovala s odstupom 25 sekúnd Kolumbijčanka Sandra Lorena Arenasová a bronz zostal pre obhajkyňu zlatej medaily z Ria de Janeiro Chung Liou z Číny.

Ženská dvadsiatka sa konala v piatok popoludní v Sappore na severe Japonska v mimoriadne náročných podmienkach vo veľkom teple.

Palmisanová si dala darček k narodeninám

Nová olympijská šampiónka Palmisanová sa odpútala z vedúcej skupiny chodkýň na šestnástom kilometri a jej odvážne sólo malo v cieli zlatú odmenu.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Posledný kilometer už absolvovala v eufórii opásaná talianskou vlajkou a pozdravujúca divákov či organizátorov popri trati.

Online prenos (minúta po minúte)

Štvrtá z OH 2016 v Riu de Janeiro a bronzová z MS 2017 v Londýne si dala zlatý darček k piatkových tridsiatym narodeninám. Je pozoruhodné, že z troch chodeckých disciplín na OH 2020 získali Taliani až dve zlaté medaily. Vo štvrtok sa stal víťazom mužskej dvadsiatky Massimo Stano podobným odvážnym manévrom v záverečných troch kilometroch.

Czaková začala takticky pomalšie

Slovenská reprezentantka Mária Katerinka Czaková podľa predpokladov v náročných podmienkach dieru do chodeckého sveta neurobila, dosiahla však najlepšie umiestnenie vo svojej olympijskej kariére.

Po 53. mieste v Londýne 2012 a 48. priečke v Riu de Janeiro 2016 tentoraz opäť skončila v piatej desiatke, ale na 45. pozícii. Dosiahla výsledný čas 1:41:29 h a jej manko na zlatú Palmisanovú bolo v cieli 12:17 min. Tridsaťdvaročná zverenka Mateja Spišiaka začala takticky pomalšie a po úvodných pár kilometroch bola až na 52. mieste.

Neskôr sa posunula o desať miest dopredu, ale s dvoma návrhmi na vylúčenie sa opäť o čosi stiahla a až do cieľa sa pohybovala v strede piatej desiatky štartovného poľa. Napokon došla do cieľa na 45. priečke. Preteky dokončilo 53 z pôvodného počtu 58 chodkýň.

Viac k témam: atletika – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021, LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (chôdza): Mária Katerinka Czaková dosiahla svoje najlepšie umiestnenie pod piatimi kruhmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *