Home / šport / Hokej / Fotografie zo zápasu MS v hokeji do 20 rokov, v ktorom Slovensko šokovalo USA

Fotografie zo zápasu MS v hokeji do 20 rokov, v ktorom Slovensko šokovalo USA

BUFFALO 29. decembra (WebNoviny.sk) – Slováci sa na majstrovstvách sveta v hokeji do 20 rokov v americkom Buffalo postarali o prvotriednu senzáciu, keď šokujúco zdolali obhajcov titulu Američanov.

Zverenci trénera Ernesta Bokroša boli počas celého duelu pod veľkým tlakom, no statočne vzdorovali veľkému favoritovi stretnutia. Zásluhu na tom mal výborný výkon brankár Romana Durného či obetavosť korčuliarov, ktorí sa hádzali do striel súpera.

Odporúčame:
Video: Slováci na MS v hokeji do 20 rokov senzačne zdolali obhajcov titulu Američanov (aktualizované)

V 25. minúte otvoril skóre stretnutia v prečíslení slovenský útočník Filip Krivošík, za domácich však v 32. minúte vyrovnal Brady Tkachuk. V 56. min poslal Slovákov do vedenia opäť Krivošík, ale veľmi rýchlo vyrovnal na 2:2 po chybe v rozohrávke Casey Mittelstadt. Tím SR však o minútu neskôr opäť vyhrával, fantastickú individuálnu akciu predviedol Samuel Buček a rozhodol o triumfe Slovákov.

Slováci čakali na triumf nad Američanmi na MSJ dlhých deväť rokov, predtým sa im to podarilo na šampionáte v sezóne 2008/2009 vo štvrťfinále play-off. V slovenskom tíme vtedy hrali Jaroslav Janus, Tomáš Tatar, Richard Pánik, Marek Viedenský či Marek Ďaloga. Slovenskému družstvu sa vo štvrtok podarilo ukončiť deväťzápasovú víťaznú šnúru tímu USA na MS hráčov do 20 rokov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
MS v hokeji do 20 rokov: USA – Slovensko 2:3

Viac k témam: hokej, Majstrovstvá sveta v hokeji MS v hokeji hráčov do 20 rokov, slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk – Fotografie zo zápasu MS v hokeji do 20 rokov, v ktorom Slovensko šokovalo USA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Legendárny Jaromír Jágr v 52 rokoch začal svoju 37. profesionálnu sezónu a prekonal rekord Gordieho Howea

Podľa zámorských médií sa Jágr stal vôbec najstarším hráčom, ktorý nastúpil do profesionálneho zápasu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *