Home / šport / Hokej / Podkonického zrada a odchod na lavičku Slovana šokovala vedenie Zvolena, klub zvažuje právne kroky

Podkonického zrada a odchod na lavičku Slovana šokovala vedenie Zvolena, klub zvažuje právne kroky

5.8.2021 (Webnoviny.sk) – Vedenie úradujúceho slovenského hokejového šampióna HKM Zvolen zostalo šokované, že doterajší asistent trénera Petra Oremusa sa na spolupráci dohodol s konkurenčným Slovanom Bratislava. Podľa tímu spod Pustého hradu Andrej Podkonický tak spravil napriek platnej zmluve vo Zvolene.

Klub bol vždy ústretový

„Tento jeho nečakaný krok je hrubým a neetickým porušením všetkých platných dohôd od človeka, ktorému sme ako odchovancovi a trénerovi, v ktorom sme videli veľký potenciál, vyšli v klube vždy v ústrety a vytvárali mu nadštandardné podmienky. Aj po prevzatí kormidla pri slovenskej reprezentácii do 20 rokov sme boli naďalej ústretoví a popri klubových povinnostiach sme mu umožnili naplno napredovať v trénerskej kariére,“ referuje vedenie HKM Zvolen na svojom webe.

Podľa prezidenta klubu a zároveň člena výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Dušana Mráza ide o bezprecedentný krok.

Dohodli sa na pokračovaní

„Toto sa v normálnej spoločnosti nerobí. Po úspešnej majstrovskej sezóne sme si s Andrejom podali ruky a dohodli sa na pokračovaní spolupráce. Okrem toho má do konca sezóny 2021/2022 platný kontrakt. Osobne mám obrovský morálny problém s tým, aby človek, ktorý takto porušuje zmluvy, stál na lavičke reprezentačného tímu,“ poznamenal Mráz.

Podľa webu HKM Zvolen bol Podkonický dôležitou súčasťou výchovy mládeže v tomto klube. „Mal byť vzorom pre nastupujúcu generáciu. Obrátil sa chrbtom k vedeniu klubu, kolegom trénerom aj svojim zverencom. Cítime sa dotknutí neférovým odchodom nášho úspešného odchovanca ku konkurencii a nevylučujeme podniknutie právnych krokov k ochrane mena HKM Zvolen a jeho záujmov,“ uviedli zástupcovia zvolenského klubu.

Viac k témam: porušenie zmluvy, zmluva, zrada
Zdroj: Webnoviny.sk – Podkonického zrada a odchod na lavičku Slovana šokovala vedenie Zvolena, klub zvažuje právne kroky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *