Home / SLOVENSKO / Bývalá šéfka finančnej správy Wittenbergerová sa údajne po zadržaní priznala ku korupcii

Bývalá šéfka finančnej správy Wittenbergerová sa údajne po zadržaní priznala ku korupcii

5.8.2021 (Webnoviny.sk) – Obvinená bývala šéfka finančnej správy Lenka Wittenbergerová sa po stredajšom zadržaní políciou v rámci akcie Mýtnik III priznala ku korupcii. Informoval o tom portál Aktuality.sk, podľa ktorého ju už aj prepustili a zrejme teda nebude čeliť návrhu na väzbu.

Podpísala spornú zmluvu

Aktuality vysvetlili, že práve Lenka Wittenbergerová krátko pred voľbami v roku 2020 podpísala spornú utajenú zmluvu s firmou obvineného Michala Suchobu Alison v hodnote 50 miliónov eur.

V súvislosti s touto zmluvou už polícia od júna vyšetruje podozrenia z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a machinácií pri verejnom obstarávaní.

Údajne bola na „výplatnej páske“

Lenka Wittenbergerová bola údajne aj na akejsi „výplatnej páske”. Ďalší obvinený bývalý šéf finančnej správy František Imrecze totiž vypovedal pred políciou, že keď odchádzal z úradu, na malom lístku posunul podnikateľovi Michalovi Suchobovi zoznam mien s číslami. „Lenka 50” malo stáť pri mene obvinenej.

V kauze Mýtnik III vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry celkovo vzniesol obvinenie voči ôsmim osobám. Obvinenia sa týkajú výlučne korupčnej trestnej činnosti, ktorá bola spáchaná štyrmi rôznymi skutkami. Voči dvom osobám vzniesli obvinenie pre trestný čin podplácania, voči ďalším šiestim pre trestný čin prijímania úplatku.

Viac k témam: akcia „Mýtnik III“, akcia „Mýtnik“, korupcia
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalá šéfka finančnej správy Wittenbergerová sa údajne po zadržaní priznala ku korupcii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová: Členstvo v NATO nám poskytuje bezpečnostné garancie na takej úrovni, aké by Slovensko nebolo schopné dosiahnuť samé (video)

Zuzana Čaputová pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do NATO navštívila Styčný tím pre integráciu síl NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *