Home / SLOVENSKO / Mikulcovo ministerstvo dostalo pokutu, pochybilo pri objednávkach spojených s realizáciou letov

Mikulcovo ministerstvo dostalo pokutu, pochybilo pri objednávkach spojených s realizáciou letov

4.8.2021 (Webnoviny.sk) – Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) uložil Ministerstvu vnútra SR (MV SR) ďalšiu pokutu za objednávky spojené s letmi v hodnote 85 625,46 eur. Informovala o tom hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková.

Pokuta je za to, že ministerstvo pri zadávaní objednávok od 1. januára 2019 do 5. marca 2021 spoločnosti Euro Jet Intercontinental Ltd. nepostupovalo podľa zákona o verejnom obstarávaní. Predseda úradu Miroslav Hlivák vysvetlil, že sa tým vyhlo povinnosti uzavrieť zmluvu tak, ako ukladá zákon o verejnom obstarávaní.

Zaplatili obe pokuty

Toto porušenie malo následne vplyv na výsledok verejného obstarávania. Dodal, že ministerstvo vnútra obe pokuty uhradilo a úrad bude ďalší postup rezortu v tejto veci monitorovať.

Zvončeková dodala, že za správny delikt, ktorého sa dopustilo ministerstvo, sa ukladá pokuta vo výške 5 percent zo zmluvnej ceny. „Aj v tomto prípade ministerstvo vnútra so zisteniami úradu súhlasilo v plnom rozsahu, a tak mu pokuta bola v zmysle zákona znížená o polovicu, teda na sumu 85 625,46 eur,“ uzavrel Hlivák.

Ďalšie pochybenie

Ministerstvu bola uložená pokuta aj za objednávky uvedenej spoločnosti v období od 1. marca 2018 do 31. decembra 2018.

„Za protiprávny postup pri zadávaní zákaziek v uvedenom období uložil úrad ministerstvu vnútra pokutu v júni tohto roku, pokuta bola vo výške 43 821,32 eur. Laicky povedané, úrad uložil ministerstvu vnútra ďalšiu pokutu vo výške 85 625,46 eur za to, že rovnako v období od 1. januára 2019 do 5. marca 2021 pri vystavovaní objednávok uvedenej spoločnosti postupovalo v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní,“ zhrnul Hlivák.

Viac k témam: let, objednávka, pokuta
Zdroj: Webnoviny.sk – Mikulcovo ministerstvo dostalo pokutu, pochybilo pri objednávkach spojených s realizáciou letov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Poznáte jej históriu a pôvod?

Vysvetlenie pôvodu názvu „veľká“ treba hľadať v časoch otroctva Židov v starovekom Egypte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *