Home / SLOVENSKO / Polícia obvinila oligarchu Výboha v akcii Mýtnik, NAKA zadržala aj ďalšie osoby

Polícia obvinila oligarchu Výboha v akcii Mýtnik, NAKA zadržala aj ďalšie osoby

4.8.2021 (Webnoviny.sk) – Polícia obvinila oligarchu Miroslava Výboha v kauze Mýtnik. Informoval o tom Denník N. V tejto súvislosti tiež Národná kriminálna agentúra (NAKA) od rána zasahuje a zadržala niekoľko osôb.

Podľa portálu v rámci akcie Mýtnik zadržali aj bývalú šéfku finančnej správy Lenku Wittenbergerovú a bývalého štátneho tajomníka Radka Kuruca.

NAKA zadržala 29. januára v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho a ďalšie osoby. V kauze Mýtnik ide predovšetkým o trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, ktorý je súčasne posúdený ako závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Prípad sa týka IT zmlúv, ktoré uzatvárala Finančná správa SR v roku 2013 až 2018. Polícia v rámci akcie obvinila aj podnikateľov Michala Suchobu a Jozefa Brhela, ktorí sa v tom čase nachádzali v zahraničí. Jozef Brhel je obvinený z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a z prijímania úplatku.

Viac k témam: akcia „Mýtnik“, obvinenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia obvinila oligarchu Výboha v akcii Mýtnik, NAKA zadržala aj ďalšie osoby © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *