Home / SLOVENSKO / Ekonomická kriminalita na Slovensku klesla, škody sa však stále rátajú v miliónoch eur

Ekonomická kriminalita na Slovensku klesla, škody sa však stále rátajú v miliónoch eur

2.8.2021 (Webnoviny.sk) – Ekonomickou kriminalitou bola v roku 2020 spôsobená škoda viac ako 235 miliónov eur. Ako ďalej informuje Policajný zbor SR na sociálnej sieti, predstavuje to pokles o takmer 185 miliónov eur oproti roku 2019.

Celkový pokles výšky spôsobenej škody podľa polície súvisí predovšetkým s poklesom spôsobenej škody v daňovej kriminalite, ale aj pri podvodoch a sprenevere.

Prípady ekonomickej kriminality podľa policajných štatistík predstavujú 20,66-percentný podiel zo všetkých trestných činov, ktoré sa stali na území Slovenska.

V rámci ekonomickej kriminality tvorili v minulom roku najvyšší podiel daňové trestné činy, a to 36,87 percenta. Potom nasledovali podvody (14,85 percenta), neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty (11,53 percenta) a trestné činy na úseku ochrany meny (8,22 percenta).

Viac k témam: daňový podvod, ekonomická kriminalita, sprenevera, trestná činnosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Ekonomická kriminalita na Slovensku klesla, škody sa však stále rátajú v miliónoch eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívne Slovensko zvoláva mimoriadny výbor, chce riešiť aroganciu prezidenta finančnej správy Kissa (video)

Podľa poslankyne Dariny Luščíkovej (PS) je pre prezidenta finančnej správy odmietnutie pozvania prísť na finančný výbor premárnená príležitosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *