Home / šport / Ostatné športy / Letná olympiáda v Tokiu (športová streľba): Jány podal solídny výkon, ale druhú finálovú účasť si nepripísal

Letná olympiáda v Tokiu (športová streľba): Jány podal solídny výkon, ale druhú finálovú účasť si nepripísal

2.8.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány nepostúpil do finále v disciplíne ľubovoľná malokalibrovka 3×40 na olympijských hrách v Tokiu.

Solídny a vyrovnaný výkon

V kvalifikácii dosiahol výkon 1172 bodov, čo mu v konkurencii 39 aktérov na strelnici Asaka Shooting Range stačilo na 13. miesto. Víťazom kvalifikácie sa stal Rus Sergej Kamenskij s nástrelom 1183 bodov. Finále za účasti ôsmich strelcov sa začne o 9.50 h SELČ.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Dvadsaťtriročný olympijský debutant Jány si nepripísal druhú finálovú účasť v Tokiu. Po skvelej siedmej priečke v disciplíne vzduchová puška na 10 m podal solídny a najmä vyrovnaný výkon aj v kvalifikácii ľubovoľnej malokalibrovky.

Trikrát deväťdesiat deviatka

V pokľaku dosiahol 390 bodov, v ľahu 391 a napokon v stoji rovnako 391 bodov. Ani v jednej z troch častí súťaže v štyroch položkách však nepredviedol maximálny nástrel 100 bodov, pri jeho mene zasvietila trikrát deväťdesiat deviatka.

Online prenos (minúta po minúte)

Na rozstrel o finále mu chýbali štyri body. Posledný ôsmy postupujúci Bielorus Jurij Ščerbacevič dosiahol výkon 1176. Pre porovnanie pred piatimi rokmi v Riu de Janeiro stačilo na finále v kráľovskej puškárskej disciplíne aj 1168 bodov.

Jány bol posledný slovenský zástupca v športovej streľbe na Hrách XXXII. olympiády v Tokiu. Slováci si z Asaka Shooting Range odniesli jednu medailu, ale tú najcennejšiu. Zlato v trape získala Zuzana Rehák Štefečeková. V mix trape spolu s Erikom Vargom pridala nepopulárne štvrté miesto a finálovú účasť si vystrieľal aj už spomenutý Jány. Vo vzduchovej puške skončil siedmy.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, športová streľba – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (športová streľba): Jány podal solídny výkon, ale druhú finálovú účasť si nepripísal © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *