Home / šport / Tenis / Polášek a Dodig ohlásili pracovný rozchod, novým deblovým partnerom Slováka bude Austrálčan Peers

Polášek a Dodig ohlásili pracovný rozchod, novým deblovým partnerom Slováka bude Austrálčan Peers

30.7.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenský tenista Filip Polášek a Chorvát Ivan Dodig už nie sú partnermi vo štvorhre. Úspešné deblové duo sa rozhodlo nepokračovať vo vzájomnej spolupráci, ktorá trvala dva roky. A bola mimoriadne úspešná.

Polášek a Dodig spolu vyhrali dva veľké turnaje na hlavnom mužskom okruhu ATP (Peking 2019 a Cincinnati 2019) a čerešničkou v ich snažení bol tohtoročný triumf na grandslamovom podujatí Australian Open v Melbourne.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Okrem toho boli spolu aj v semifinále Wimbledonu 2019 a v rovnakej sezóne si zahrali aj na majstrovskom turnaji ATP Finals v Londýne, kde má právo účasti len osem najlepších svetových párov vo štvorhre.

Navzájom si poďakovali

Poláškovi aktuálne patrí 11. pozícia v deblovom rebríčku ATP, na OH v Tokiu sa po boku krajana Lukáša Kleina prebojoval do osemfinále. Dodig je svetová dvanásta a v Tokiu aktuálne bojuje vo finále o zlatú medailu spolu s Marinom Čiličom.

„Ďakujem Ti Ivan Dodig za spoluprácu a všetky úspechy, ktoré sme spolu dosiahli. Želám všetko dobré v ďalšej kariére vrátane zisku olympijskej zlatej medaily v Tokiu,“ napísal Filip Polášek na svojom instagramovom profile.

„Ďakujem Filipovi aj celému tímu za dva roky spolupráce. Som šťastný a vďačný za čas strávený s Filipom, jeho rodinou aj naším tímom. Vzájomne sme sa od seba veľa naučili a spoločný úspech na Australian zostane natrvalo zapísaný v histórii tenisu. Želám Ti, Filip, všetko najlepšie v pokračovaní v kariére,“ odpísal Dodig.

Do Ameriky s Peersom

Novým deblovým partnerom 36-ročného Poláška by sa mal stať Austrálčan John Peers, aktuálne 25. hráč deblového renkingu ATP.

Spolu by mali absolvovať už najbližšie turnaje na tvrdom povrchu v Severnej Amerike. Na turnaji série ATP Masters 1000 v kanadskom Toronte je Polášek prihlásený vo dvojici s Peersom a Dodig s Indom Rohanom Bopannom.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 30. júl (fotografie)

Viac k témam: ATP Finals, ATP Tour, Australian Open v Melbourne, deblové duo, LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, rebríček ATP, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Polášek a Dodig ohlásili pracovný rozchod, novým deblovým partnerom Slováka bude Austrálčan Peers © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *