Home / šport / Ostatné športy / Letná olympiáda v Tokiu (trap): Zuzana Rehák Štefečeková môže získať prvú medailu pre Slovensko (foto)

Letná olympiáda v Tokiu (trap): Zuzana Rehák Štefečeková môže získať prvú medailu pre Slovensko (foto)

29.7.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková bola po prvej časti kvalifikácie líderkou súťaže v trape žien na olympijských hrách v Tokiu. Skúsená 37-ročná trapistka trafila v prvý deň dvojdňových kvalifikačných pretekov ako jediná všetkých 75 terčov.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Online prenos (minúta po minúte)

Trap žien pokračuje druhou časťou kvalifikácie vo štvrtok od 2.00 h SELČ záverečnými dvoma položkami. Najlepších šesť strelkýň potom zabojuje o medaily vo finále, ktoré príde na rad v Asaka Shooting Range od 7.30 h SELČ.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Zuzana Rehák Štefečeková na letnej olympiáde v Tokiu 2020/2021 (fotografie)

Ak Rehák Štefečeková zostane stopercentná až do konca kvalifikácie, prípadne minie jeden výstrel, prekoná kvalifikačný svetový rekord Fínky Satu Mäkelovej-Nummelovej z Acapulca 2019.

Rehák Štefečeková je na svojej tretej olympiáde, z prvých dvoch z Pekingu 2008 a Londýna 2012 si odniesla dve strieborné medaily v trape. Do Ria de Janeiro 2016 sa tiež kvalifikovala, ale právo účasti nevyužila, lebo mala materské povinnosti. Rodáčka z Nitry je aj dvojnásobná majsterka sveta v trape v tímovom mix trape. V mix trape sa ešte predstaví aj na OH 2020.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, športová streľba – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (trap): Zuzana Rehák Štefečeková môže získať prvú medailu pre Slovensko (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *