Home / šport / Ostatné športy / Tréner džuda prefackal svoju zverenku pred zápasom v Tokiu, dostal oficiálne varovanie (video)

Tréner džuda prefackal svoju zverenku pred zápasom v Tokiu, dostal oficiálne varovanie (video)

28.7.2021 (Webnoviny.sk) – Medzinárodná federácia džuda (IJF) formálne varovala nemeckého trénera, že svojej zverenke pred zápasom na olympijských hrách v japonskom Tokiu dal dve príliš silné facky.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Martyna Trajdosová sa svojho kouča zastala a uviedla, že práve ona žiadala, aby ju Claudiu Pusa „naštartoval“ pred tým, ako vstúpi na tatami. Ani slová 32-ročnej poľskej rodáčky však IJF nepresvedčili, aby kouča nevarovala.

„Udeľujeme vážne oficiálne varovanie pre nemeckého trénera za zlé správanie, ktoré predviedol,“ uvádza sa v stanovisku IJF. Incident sa udial v utorok, Trajdosová vo svojom úvodnom vystúpení podľahla Maďarke Szofi Özbasovej.

„Džudo je vzdelávací šport, preto takéto správanie nemôžeme tolerovať,“ dodala IJF. Nemecká džudistka po vypadnutí smerom k fackám od trénera na instagrame napísala: „Zdá sa, že to neboli dosť silné facky.“

Viac k témam: džudo – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021, LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, zlé správanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Tréner džuda prefackal svoju zverenku pred zápasom v Tokiu, dostal oficiálne varovanie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *