Home / SVET / USA majú pre delta variant a nezaočkovaných ľudí ťažkú situáciu, podľa experta idú zlým smerom

USA majú pre delta variant a nezaočkovaných ľudí ťažkú situáciu, podľa experta idú zlým smerom

26.7.2021 (Webnoviny.sk) – USA sú v „zbytočne v ťažkej situácii“ vyplývajúcej z rastúceho počtu prípadov ochorenia COVID-19, ktorého motorom sú nezaočkovaní Američania a nákazlivý delta variant koronavírusu.

Povedal to v nedeľu popredný americký expert na infekčné choroby Anthony Fauci. „Ideme zlým smerom,“ povedal Fauci a dodal, že je z toho „veľmi frustrovaný“.

Odporúčané nosenie rúška

Podľa jeho slov americkí vládni predstavitelia, ktorí majú na starosti verejné zdravie, aktívne zvažujú odporúčanie, aby aj zaočkovaní ľudia nosili rúška.

Viac o téme: Koronavírus

Okrem toho podľa neho budú pravdepodobne odporúčať dodatočnú dávku očkovacej látky pre vakcinovaných ľudí s utlmeným imunitným systémom.

Prosba na neočkovaných

Fauci poznamenal, že miestne správy niektorých oblastí USA, v ktorých počet infekcií prudko stúpa, už vyzývajú ľudí, aby nosili rúška vo vnútorných verejných priestoroch bez ohľadu na to, či sú vakcinovaní.

„Ide prevažne o problém nezaočkovaných ľudí, preto sme v tejto situácii a fakticky prosíme nevakcinovaných, aby sa dali zaočkovať,“ dodal Fauci.

Doteraz je v USA podľa údajov amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) úplne zaočkovaných 163 miliónov ľudí čiže 49 percent celkovej populácie krajiny.

Viac k témam: COVID-19, delta variant koronavírusu, Koronavírus, očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – USA majú pre delta variant a nezaočkovaných ľudí ťažkú situáciu, podľa experta idú zlým smerom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *