Home / SLOVENSKO / Obvinený Kvietik je vo väzbe len na základe výpovede kajúcnika, podľa obhajcu je protiprávne zadržaný

Obvinený Kvietik je vo väzbe len na základe výpovede kajúcnika, podľa obhajcu je protiprávne zadržaný

26.7.2021 (Webnoviny.sk) – Obvinený finančník Martin Kvietik je opakovane protiprávne zadržaný, obvinený a väznený za údajnú korupčnú trestnú činnosť na Slovenskom pozemkovom fonde na základe neoverenej výpovede tzv. kajúcnika.

Túto výpoveď v priebehu trestného konania v konkrétnych súvislostiach žiaden z vykonaných dôkazov nepotvrdzuje a podstatnú väčšinu priamo vyvracia. Uvádza sa to v stanovisku advokáta obvineného Dušana Ivana.

Súdy podporujú nezákonný stav

Navyše, orgány činné v trestnom konaní podľa obhajcu tzv. kajúcnikovi nezákonne poskytli benefit dočasným odložením obvinenia, čo samo osebe vyvoláva nezákonnosť a nedôvodnosť trestného stíhania Martina Kvietika.

„Špecializovaný trestný súd i Najvyšší súd SR argumenty obhajoby týkajúce sa nielen tohto nezákonného benefitu, ale aj iných podstatných súvislostí trestného konania pri svojom rozhodovaní o väzbe Martina Kvietika úplne ignorovali a nijako sa s nimi nevysporiadali. Týmto, žiaľ, doposiaľ podporujú neústavný a nezákonný stav, čo je v právnom štáte neprípustné. Martin Kvietik využije v ďalšom konaní na obranu svojich opätovne nespravodlivo poškodzovaných práv všetky dovolené aj mimoriadne právne prostriedky,“ uviedol advokát.

Ďalší obvinení

Najvyšší súd SR zamietol v júni sťažnosti Martina Kvietika, Adriany Šklíbovej, Gabriely Bartošovej, Pavla Roháľa, Romana K., Attilu H. a Margity Š. proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý ich 22. mája vzal do väzby. V prípade Martina Kvietika zároveň súd čiastočne vyhovel sťažnosti prokurátora a vzal ho do väzby aj pre obavu z pokračovania v trestnej činnosti.

Obvinených v kauzách Feudál a Latifundista vzal ŠTS v Pezinku do väzby 22. mája pre hrozbu ovplyvňovania svedkov. Sú medzi nimi finančník Martin Kvietik, bývalá riaditeľka SPF Gabriela Bartošová a jej predchodkyňa Adriana Šklíbová. Polícia obvinených stíha pre trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímania úplatku, podplácania a zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Viac k témam: korupcia, obvinenie, väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvinený Kvietik je vo väzbe len na základe výpovede kajúcnika, podľa obhajcu je protiprávne zadržaný © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *