Home / šport / Ostatné športy / Letná olympiáda v Tokiu (plávanie): Podmaníková sa v rozplavbe blysla slovenským rekordom

Letná olympiáda v Tokiu (plávanie): Podmaníková sa v rozplavbe blysla slovenským rekordom

25.7.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka v plávaní Andrea Podmaníková vo svojom úvodnom vystúpení na olympijských hrách v Tokiu zlepšila vlastný národný rekord na 100 m prsia, ani to jej však nestačilo na postup do semifinále.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Online prenos (minúta po minúte)

Dvadsaťtriročná Slovenka v nedeľu vyhrala druhú zo šiestich rozplavieb časom 1:08,36 min, ktorým o sedem desatín zlepšila vlastný slovenský rekord z mája 2017. Po svojej rozplavbe bola v celkovom poradí najvyššie, neskôr sa však do hry dostali kvalitnejšie pretekárky a slovenská reprezentantka postupne klesla až na 28. pozíciu.

Do pondelkového semifinále postúpilo 16 najlepších, Slovenku od postupu delilo 1,40 sekundy. Najkvalitnejší výkon v rozplavbách dosiahla Juhoafričanka Tatjana Schoenmakerová, ktorá o 11 stotín sekundy zlepšila olympijský rekord Američanky Lilly Kingovej z Ria de Janeiro 2016. Nové maximum spod piatich kruhov má hodnotu 1:04,82 min.

Andreu Podmaníkovú v Tokiu čaká ešte jedna disciplína, v stredu 28. júla sa predstaví v rozplavbách na 200 m prsia.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, plávanie – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (plávanie): Podmaníková sa v rozplavbe blysla slovenským rekordom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *