Home / SLOVENSKO / Sme rodina: Nie sme antivaxeri a vakcináciu podporujeme, ale rešpektovať musíme aj nezaočkovaných

Sme rodina: Nie sme antivaxeri a vakcináciu podporujeme, ale rešpektovať musíme aj nezaočkovaných

24.7.2021 (Webnoviny.sk) – Poslanci za vládne hnutie Sme rodina trvajú na tom, že v parlamente nepodporia novelu zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorá má za cieľ zaistiť pre ľudí zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19 isté benefity. Ako napísalo hnutie vo svojom profile na sociálnej sieti, o predmetnej novele sa má v pléne hlasovať v sobotu 24. júla.

„Nie sme antivaxeri a očkovanie podporujeme. No ľudí, ktorí sa rozhodnú neočkovať, či už zo zdravotných, alebo iných dôvodov, musíme rešpektovať takisto, ako aj náš právny systém. A ten platí pre všetkých rovnako, pretože ich nerozdeľuje na očkovaných a neočkovaných,“ zdôvodnilo hnutie Sme rodina.

O novele zákona momentálne poslanci rokujú v prvom čítaní. Do rozpravy je ústne prihlásená ešte desiatka poslancov. Z novely vyplýva, že zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 by mali mať po novom viac slobody, napríklad pri vstupe do prevádzok či na hromadné podujatia.

Viac k témam: Koronavírus, Národná rada SR, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, výhody
Zdroj: Webnoviny.sk – Sme rodina: Nie sme antivaxeri a vakcináciu podporujeme, ale rešpektovať musíme aj nezaočkovaných © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *