Home / SLOVENSKO / Chorvátsko striktne kontroluje podmienky vstupu do krajiny, vyplnený formulár vám skráti čakanie

Chorvátsko striktne kontroluje podmienky vstupu do krajiny, vyplnený formulár vám skráti čakanie

24.7.2021 (Webnoviny.sk) – Chorvátsko v týchto dňoch striktne kontroluje všetky stanovené podmienky pre vstup do krajiny. Súčasne platné podmienky ostávajú v platnosti minimálne do konca júla, prípadne až do odvolania. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informuje na svojej webovej stránke.

Pred vstupom do Chorvátska sa cestujúci zo Slovenska musia preukázať platným cestovným dokladom a tiež potvrdením o očkovaní proti ochoreniu COVID-19. Vstup je možný aj s negatívnym výsledkom PCR testu, ktorý nesmie byť starší ako 72 hodín, alebo antigénového testu, ktorý nie je starší ako 48 hodín.

Viac o téme: Koronavírus

Nezaočkovaných však na Slovensku čaká karanténa. „Pred cestou do Chorvátska odporúčame vyplniť online formulár, ktorý je určený na urýchlenie vybavenia turistov/priechodu cez hranice. Ak nebudete mať vyplnený formulár, je potrebné rátať so zdržaním pri vstupe do Chorvátska,“ uvádza rezort diplomacie. Dodáva, aby cestujúci vyplnili všetky údaje správne.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, cestovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Chorvátsko striktne kontroluje podmienky vstupu do krajiny, vyplnený formulár vám skráti čakanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na muníciu pre Ukrajinu sa vyzbieralo už viac ako 3,5 milióna eur. O slovenskej zbierke píšu aj zahraničné médiá

Zbierka na múniciu pre Ukrajinu bude aj naďalej pokračovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *