Home / EKONOMIKA / Európska komisia uvoľnila pravidlá pre poskytovanie štátnej pomoci

Európska komisia uvoľnila pravidlá pre poskytovanie štátnej pomoci

23.7.2021 (Webnoviny.sk) – Európska komisia (EK) v piatok zmiernila pravidlá pre poskytovanie štátnej pomoci. Členské štáty tak budú môcť vykonávať určité opatrenia bez predchádzajúceho skúmania z jej strany, informovala komisia v tlačovej správe.

Rozšírenie rozsahu pôsobnosti všeobecného nariadenia o skupinových výnimkách sa týka pomoci poskytovanej vnútroštátnymi orgánmi na projekty podporované na centrálnej úrovni EÚ.

Ďalšou oblasťou sú určité opatrenia štátnej pomoci na podporu zelenej a digitálnej transformácie, ktoré sú zároveň relevantné pre zotavenie po hospodárskych dopadoch pandémie.

„Zmenami, ktoré boli dnes zavedené do nariadenia o skupinových výnimkách, sa zladili pravidlá financovania z prostriedkov EÚ a pravidlá štátnej pomoci platné pre tieto typy financovania tak, aby sa odbúrala zbytočná zložitosť a zároveň zachovala hospodárska súťaž na jednotnom trhu EÚ,“ uviedla komisia.

Zmena všeobecného nariadenia má podporiť napríklad energetickú hospodárnosť budov, infraštruktúru nabíjacích a čerpacích staníc pre nízkoemisné cestné vozidlá alebo rozvoj širokopásmového internetu.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Pandémia, štátna pomoc
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska komisia uvoľnila pravidlá pre poskytovanie štátnej pomoci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *