Home / SVET / V sídle francúzskeho premiéra mal vzniknúť požiar, podľa polície však ide len o ďalší hoax

V sídle francúzskeho premiéra mal vzniknúť požiar, podľa polície však ide len o ďalší hoax

22.7.2021 (Webnoviny.sk) – Polícia vyvracia hoax o požiari v sídle francúzskeho premiéra Jeana Castexa, ktorý na sociálnej sieti šíri profil Kvetoslav Tichý. Video získalo na Slovensku v priebehu niekoľkých hodín 2 300 zdieľaní. Polícia o tom informuje vo svojom profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti.

Podľa polície je video z požiaru v Paríži autentické, no požiar nevznikol v sídle premiéra, ale v jeho blízkosti. „Na sociálnej sieti Facebook sme zaregistrovali viacero príspevkov, že požiar v blízkosti bydliska francúzskeho premiéra v Paríži súvisel s protestmi proti politike francúzskej vlády, ktorá plánuje zvýhodniť očkované osoby pred neočkovanými,“ uvádza polícia. Dodáva, že túto dezinformáciu už vyvrátila tlačová agentúra Reuters.

Polícia konštatuje, že chýba prepojenie protestov a požiaru. Podľa francúzskych médií je príčina požiaru, ktorý vznikol v budove v rekonštrukcii, neznáma. Tvrdenia z profilu Kvetoslava Tichého sú teda klamstvom.

Viac k témam: hoax, požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – V sídle francúzskeho premiéra mal vzniknúť požiar, podľa polície však ide len o ďalší hoax © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi sa snažia prelomiť ukrajinskú obranu, podnikli desiatky útokov na šiestich frontoch

Počas uplynulého dňa sa odohralo 82 bojových stretov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *