Home / SLOVENSKO / Nezaočkovaní Slováci postupne prichádzajú o svoje práva, Smer-SD odmieta ďalej mlčať

Nezaočkovaní Slováci postupne prichádzajú o svoje práva, Smer-SD odmieta ďalej mlčať

21.7.2021 (Webnoviny.sk) – Opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) odmieta návrh ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. OĽaNO), na základe ktorého by sa s pápežom Františkom mohli v septembri na Slovensku stretnúť iba plne zaočkovaní ľudia. Strana to uvádza v stanovisku, ktoré zaslal jej hovorca Ján Mažgút.

Viac o téme: Návšteva pápeža na Slovensku

„Plazivá diskriminácia Slovákov pokračuje ďalej. Najnovšie pri plánovanej septembrovej návšteve Slovenska pápežom Františkom. Na stretnutí s ním sa podľa ministra zdravotníctva môžu zúčastniť len zaočkovaní Slováci. A všetci ostatní, druhotriedni, hoci ide o väčšinu Slovenska, takto postupne majú prichádzať o svoje práva,“ doplnil podpredseda strany a Národnej rady SR Juraj Blanár.

Smer-SD preto podľa jeho slov nebude pri tejto diskriminácii zo strany štátu mlčať a bude aj naďalej využívať všetky demokratické možnosti na obranu práv Slovákov.

Hlava katolíckej cirkvi pápež František začiatkom júla potvrdil, že v septembri oficiálne navštívi Slovensko. Návšteva by mala trvať od 12. do 15. septembra 2021.

Viac k témam: Koronavírus, návšteva pápeža Františka na Slovensku, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Nezaočkovaní Slováci postupne prichádzajú o svoje práva, Smer-SD odmieta ďalej mlčať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *