Home / SVET / Prezident al-Asad je terorista, tvrdí Erdogan a odmieta jeho prítomnosť na mierových rokovaniach

Prezident al-Asad je terorista, tvrdí Erdogan a odmieta jeho prítomnosť na mierových rokovaniach

TUNIS 27. decembra (WebNoviny.sk) – Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v stredu vyhlásil, že rokovania o mierovej budúcnosti Sýrie by nemali zahŕňať sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada, ktorý je podľa neho „teroristom podieľajúcim sa na štátnom terorizme“.

„Ako by sme si mohli predstaviť budúcnosť so sýrskym vodcom, ktorý zabil takmer milión svojich občanov?“ spýtal sa Erdogan na návšteve Tuniska.

Odporúčame:
Prezident Erdogan v Turecku zavádza komandá smrti, obáva sa opozícia

Turecký prezident potvrdil jednoznačné stanovisko Ankary k otázke štatútu Jeruzalema, ktorý Spojené štáty uznali za hlavné mesto Izraela, napriek tomu, že za hlavné mesto svojho budúceho štátu by chceli mať východnú časť mesta aj Palestínčania.

Turecko podľa Erdogana „nikdy nebude akceptovať zmeny historického štatútu Jeruzalema“. „Jeruzalem je našou červenou čiarou,“ vyhlásil.

Viac k témam: Baššár al-Asad, mierové rozhovory, Recep Tayyip Erdogan, Sýria, Turecko
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident al-Asad je terorista, tvrdí Erdogan a odmieta jeho prítomnosť na mierových rokovaniach © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vládna koalícia nemá úprimný záujem riešiť napätú situáciu na Slovensku, uviedlo hnutie Slovensko (video)

Podľa hnutia Slovensko to dokazuje držaním Matúša Šutaja Eštoka vo funkcii ministra vnútra, neutíchajúcimi útokmi či nestiahnutím zákona o RTVS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *