Home / SLOVENSKO / Amazon na Slovensku dvíha platy

Amazon na Slovensku dvíha platy

20.7.2021 (Webnoviny.sk) –  Amazon predstavuje nové vysoko konkurenčné kompenzačné balíčky – spolu s bonusmi budú teraz zamestnanci na vstupnej úrovni zarábať od 1 169 eur brutto mesačne, mesačný plat vedúcich tímov bude začínať na 1 472 eurách

Spoločnosť Amazon oznamuje zvýšenie miezd na Slovensku pre všetkých stálych a dočasných zamestnancov platné od 1. augusta 2021.
Základná mzda zamestnancov na vstupnej úrovni stúpne na 5,8 eur/h brutto a u vedúcich tímov na 7,3 eur/h. Zamestnanci Amazonu majú tiež nárok na mesačný bonus až do výšky ďalších 20% a ročný bonus vo výške 8,5%.
Okrem konkurenčných platov a bonusov spoločnosť ponúka aj atraktívne balíčky výhod, ktoré zahŕňajú súkromnú zdravotnú starostlivosť, životné poistenie, dotovanú dopravu a stravu a prístup k inovatívnemu programu „Career Choice“, ktorý platí náklady na školné až do výšky 5 600 EUR.
Spoločnosť Amazon sa naďalej zameriava na bezpečné pracovné prostredie a od začiatku pandémie zachováva viac ako 150 bezpečnostných opatrení.

Spoločnosť Amazon oznámila, že na základe procesu každoročnej revízie miezd zvýši vstupné mzdy na Slovensku na 5,8 eur/h pre zamestnancov na vstupnej úrovni a na 7,3 EUR/h pre vedúcich tímov. Spolu s dochádzkovým bonusom tak zamestnanci na vstupnej úrovni zarobia od 1 169 do 1 250 eur/h brutto mesačne a vedúci tímov od 1 472 do 1 552 EUR/h v závislosti od odpracovaných rokov.

„V spoločnosti Amazon sa zaväzujeme ponúkať konkurencieschopné mzdy a vysoko atraktívne výhody. Každý rok prehodnocujeme naše mzdy a s radosťou oznamujeme, že tento rok zvýšime našu základnú mzdu na 5,8 eur na hodinu. To je dobrá správa pre našich stálych a dočasných zamestnancov. Okrem skvelých platov a výhod ponúka spoločnosť Amazon bezpečné a moderné prostredie na prácu a vynikajúce kariérne príležitosti,” uviedol novovymenovaný riaditeľ Amazon Fulfillment Slovensko Miloš Jasenčak.

V tomto roku spoločnosť Amazon preskúmala údaje od viac ako 60 ďalších miestnych zamestnávateľov, pričom porovnala jednotlivé mzdy s podobnými pozíciami v regiónoch, kde Amazon pôsobí, ako aj ponúkané výhody. Nová mzdová štruktúra bude účinná od 1. augusta 2021 a zo zvýšeného odmeňovania budú mať úžitok aj všetci dočasní zamestnanci, ktorí v hlavnej sezóne spoločnosti Amazon značne pomáhajú.

„Okrem vysoko konkurenčnej mzdy ponúka Amazon aj veľmi atraktívne výhody vrátane súkromnej lekárskej starostlivosti, dotovanej dopravy a stravovania a nášho inovatívneho programu Career Choice, ktorý za 4 roky vypláca až 5 600 eur na pomoc jednotlivcom pri rozširovaní ich kariérnych príležitostí, a to v rámci ale aj mimo našej spoločnosti,” doplnil Ján Komoš, HR manažér Amazon Fulfillment Slovensko.

„Za posledné tri roky som sa veľa naučila a dnes trénujem nováčikov ako ich inštruktor. Keď som sa o pracovnej ponuke spoločnosti Amazon dozvedela po prvýkrát, spočiatku ma zaujímala predovšetkým finančná stránka, ale tiež možnosť pracovať na zmeny – vďaka čomu mám viac času na seba a svoju rodinu. Oceňujem tiež výhody, ktoré Amazon ponúka, ako napríklad dotovanú dopravu a stravu, alebo  príspevky do môjho dôchodkového plánu,“ uzatvára Helena Rábeková, inštruktorka na oddelení vrátených dodávateľských položiek. 

O spoločnosti Amazon:

Amazon je lídrom v oblasti technológií a inovácií. Prevádzkuje najväčšiu e-commerce platformu, ktorá umožňuje podnikateľom predávať svoj tovar do celého sveta.
Činnosť Amazonu stojí na štyroch základných pilieroch: orientuje se na zákazníkov, nie na konkurenciu, investuje do rozvoja technologických inovácií, plánuje v dlhodobom horizonte a zameriava sa na funkčnú a prevádzkovú dokonalosť.
Medzi globálne využívané produkty a služby sa radí Amazon Prime, Amazon Music, Fulfillment by Amazon, AWS, čítačky Kindle, telefón a tablety Fire, Fire TV alebo Amazon Echo. Amazon je tiež priekopníkom recenzií od zákazníkov, personalizovaných odporúčaní a funkcie 1-Click shopping.
Projektom Kindlotéka podporuje Amazon záujem o čítanie kníh naprieč generáciami. Tlačené knihy ako aj elektronické čítačky Kindle umiestňuje do škôl, detských domovov i verejných knižníc.
Spoločnosť Amazon zamestnáva na Slovensku viac ako 3 000 zamestnancov na plný úväzok.

Novinky zo sveta Amazonu nájdete na sociálnych sieťach Twitter, Instagram a na press portáli spoločnosti.

Informačný servis

Viac k témam: Amazon, PR, zamestnanci, zvyšovanie platov
Zdroj: Webnoviny.sk – Amazon na Slovensku dvíha platy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *