Home / SLOVENSKO / Slovensko stratilo jednu z najvýraznejších osobností, reaguje prezidentka na úmrtie Milana Lasicu

Slovensko stratilo jednu z najvýraznejších osobností, reaguje prezidentka na úmrtie Milana Lasicu

19.7.2021 (Webnoviny.sk) – Slovensko stratilo jednu z najvýraznejších osobností kultúrneho a verejného života. V reakcii na úmrtie Milana Lasicu to na sociálnej sieti uviedla prezidentka Zuzana Čaputová s tým, že Lasica bude vždy patriť do zlatého fondu slovenského umenia.

„Keď zomrie niekto, kto sa nás svojím životom dotýkal, mám pocit, akoby sa na chvíľu zastavil čas a svet už nebude taký istý. Bude v ňom niečo významné chýbať,“ napísala prezidentka. Lasica mal podľa jej slov nenapodobiteľný humor a esprit spojený s hlbokou ľudskou múdrosťou.

„To, na čo majú najúspešnejší komici sveta celé tímy spolupracovníkov, dokázal Majster Lasica vytvoriť v spolupráci s jediným človekom, ktorým bol Július Satinský, a potom aj celkom sám. Mal dar ako nikto iný hovoriť a robiť správne veci tým najlepším a najzábavnejším spôsobom. Nech už vystupoval ako herec, spevák, textár, moderátor, zabávač či glosátor, keď písal ako dramatik, spisovateľ, či publicista, alebo pôsobil ako režisér, svojím umením prinášal ľuďom radosť,“ tvrdí slovenská hlava štátu.

Rodine Milana Lasicu vyjadrila hlbokú a úprimnú sústrasť. „Česť jeho pamiatke,“ dodala.

Viac k témam: úmrtie, úmrtie Milana Lasicu
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko stratilo jednu z najvýraznejších osobností, reaguje prezidentka na úmrtie Milana Lasicu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *