Home / EKONOMIKA / Online stávkovanie pre začiatočníkov

Online stávkovanie pre začiatočníkov

Stávkové spoločnosti ponúkajú možnosť uzatvárať kurzové stávky ako na športové tak aj na nešportové udalosti a virtuálne športy. Každá udalosť má vypísane stávkové kurzy, ktoré si viete pridať na svoj tiket v danej spoločnosti a tak uzatvoriť stávku. Tiket je teda potvrdenie, že ste reálne uzatvorili stávku a ak vyhráte, bude vám pripísaná na hráčsky účet výhra za daný tiket. V kurzovej ponuke existuje mnoho stávkových udalostí, ktoré si môžete pridať na tiket, a je pomerne náročné sa v tom orientovať. Pri tipovaní sa dá prirodzene aj veľa peňazí prerobiť, hlavne ak tipujete bez rozmyslu. Tipovanie nie je výslovne o tipovaní, pre každého, kto sa v tomto smere už nejakú dobu orientuje, ale o dôslednej práci a vyhľadávaní informácií, ktoré zreteľne zvyšujú šancu na úspech.

Tým, ktorí premýšľajú o online tipovaní, prinášame na začiatok niekoľko užitočných rád. Na našich stránkach https://stavkova-kancelaria.com/ nájdete veľa prospešných informácií pre lepší prehľad v rámci stávkových spoločností na slovenskom trhu. Pre lepší prehľad prinášame výhody tipovania na internete v porovnaní s bežným stávkovaním v kamenných pobočkách stávkových spoločností.

Aké poznáme výhody?
– vysoký počet stávkových príležitostí a druhov stávok oproti bežným stávkovým kanceláriám
– o 10 – 50 % vyššie kurzy, ako v bežných stávkových kanceláriách
– vklady bez manipulačných poplatkov
– lákavé vstupné bonus za kompletnú online registráciu
– stávkujete z pohodli domova a nikam nemusíte dochádzať
– tipovať môžete nepretržite 24 hodín denne, 365 dní v roku
– na vašom hernom účte máte prehľadnú históriu stávok, kde máte prehľad o vašom zisku či strate
– uzatvoriť stávku môžete počas priebehu stretnutia podľa jeho vývoja (LIVE stávky) 

Čo musíte spĺňať pre online stávkovanie?
– minimálny vek 18 rokov a platný preukaz totožnosti

– disponovať emailovou adresou a telefónnym číslom
– počítač, telefón alebo tablet s prístupom na internet
– potrebujete bankový účet, ktorý je vedený na vaše meno 

Ktoré stávkové kancelárie sú najlepšie

Na Slovensku začali poskytovať svoje služby online stávkové kancelárie od roku 2005. Samotné online stávkovanie začalo zažívať veľký rozmach okolo roku 2000 a po dlhých rokoch nezreteľnej európskej legislatívy si samotné členské štáty začali vytvárať legislatívu pre hranie. Zahraničné stávkové kancelárie, tak mohli od roku 2017 žiadať o licenciu bez toho, aby museli mať sídlo v SR. 

Najlepšie hodnotená stávková kancelária na svete je pre veľký počet tipujúcich anglická stávková spoločnosť  Bet365. Na slovenskom trhu sú to stávkové kancelárie ako Tipsport, Fortuna, DOXXbet, ktoré môžu byť pre stávkujúcich taktiež veľmi zaujímavé nielen pre svoje vstupné bonusy pri registrácii nových hráčov. Ak chcete stávkovať v zahraničnej stávkovej kancelárii, tak ich ponuky sú zacielené často krát na krajinu, z ktorej pochádza. Ak by ste hrali napríklad v anglickej spoločnosti, je tam napr. viac stávok na kriket, dostihy a celkovo aj kurzová ponuka vás môže teoreticky zaskočiť (napr. ak kurzy budú zlomkové, ale tie sa väčšinou dajú prepnúť). Slovenská stávková kancelária sa určite zameriava priamo na trh a takisto aj poskytuje priame prenosy nielen zo slovenských turnajov alebo vypisuje stávky, ktoré nikde inde nenájdete.  

Ako úspešne uzatvárať stávky

Ako tipovať so ziskom a byť dlhodobo úspešný? Tipovanie športových i nešportových udalostí je síce na jednej strane veľmi jednoduché (samotné uzatvorenie stávky), no výber správneho tipu je už zložitejší. Na internete sa vyskytuje nespočetné množstvo „tipérov“, ktorí vám ponúkajú zadarmo, ale aj za úplatu 100 % tip, tutovku, MAX bet, zaplatený zápas a podobne. Vo väčšine prípadov sa jedná o podvod, keďže prístup k takýmto tipom má málokto a ťažko by takúto informáciu zdieľal na internete s úplne neznámou osobou. Na druhej strane, nájdete aj skúsených a overených hráčov, ktorí propagujú platené tipy, avšak nie každý tip bude výherný. Toto je ale úplne v poriadku, avšak za predpokladu, že tipér je dlhodobo v zisku. Jednoducho zrátané, tipér uzavrel kvantum stávok a je stále v pluse. Tipovať a vyhrávať môžete aj podľa vlastného uváženia, avšak je potrebné mať skvelý odhad a uzatvárať stávky na príležitosti s hodnotnými kurzami. Nech už sa rozhodnete nasledovať tipy skúseného hráča, alebo budete tipovať podľa seba, je potrebné porozumieť tomu, ako správne tipovať a v neposlednom rade pristupovať k tipovaniu. Čo teda potrebujete poznať, aby ste správne spoznali, ako tipovať so ziskom a byť zdarný. Začínajúci tipér by mal každopádne poznať pojmy ako Money management, Systém výšky stávok (vkladu) na jednotlivé tikety a Psychiku úspešného tipéra.

Money management a systém stávok

Prvým krokom začínajúceho tipéra je určenie si základného banku (kapitálu), teda vyhradené finančné prostriedky na tipovanie, ktoré neohrozia vaše prostriedky na nevyhnutné životné potreby. Nasleduje stanovenie si maximálnej stávky na jeden tiket. Money management je podstatný, aby nedošlo k nežiadúcej strate celého základného kapitálu v prípade, že vás postihne viac prehier za sebou. My odporúčame uzatvárať stávky za 1 – 5 % celého banku na tipovanie. 

Poznáme viacero systémov stávkovania, ktoré smiete použiť pre uzatváranie tipov. Uvedieme pre začiatočníkov základný systém, nič komplikované na pochopenie. Systém založený na jednotkách vkladu používajú aj skúsený hráči. Tipovanie s rovnakým vkladom je najelementárnejšia stratégia tipovania, ktorá nie je veľmi preferované, avšak je možné ju využiť. Rozloženie vkladu je vždy rovnaké, čiže každý zápas je tipovaný s rovnakým % z banku. Vy sami určíte aké percento budete vkladať pre vaše stávky. Tento systém tipovania je trochu nepraktický, pretože každý tip má inú dôveru. Síce nájdete vysoký kurz, ale sťažka ho uzavriete s rovnakým vkladom ako pre nižší kurz. To isté platí aj pre tiket zostavený z viacero stávkových príležitostí (AKO stávka). Výnimkou môže byť tiket zostavený z 2 – 3 stávkových príležitostí, ktoré majú veľmi nízky kurz, čo je otázne, ale je to jedna z príležitostí.

Systém založený na jednotkách

Najvyhľadávanejším spôsobom, ako tipovať so ziskom z dlhodobého hľadiska, je systém založený na jednotkách. Princíp je nekomplikovaný, výška stávky bude závisieť od vašej dôvery k tipu. Rozdelenie dôvery môže byť na stupnici 1 – 3, 1 – 5, 1 – 10 atď. Ak sa napríklad rozhodnete pre stupnicu 1 – 10, potom 10, čiže 10 jednotiek (UNITS) je maximálna dôvera s maximálnou stávkou. Podľa money managementu, ktorý sme popísali vyššie, sú to 3 % z celkového banku. Ak teda bude základný bank 100 EUR, potom je maximálna stávka 3 EUR, čiže 10 jednotiek.

Uprednostnite rozum pred srdcom

Psychika úspešného tipéra je kľúčovým faktorom, ako tipovať so ziskom a byť ziskový z dlhodobého hľadiska. Dôležitou otázkou pri stávkovaní je, ako budete pristupovať k výhre a prehre, či si dokážete zachovať chladnú hlavu a nebudete umelo zvyšovať dôveru v tipy, ktoré v skutočnosti nemajú tak vysokú dôveru.  Nejakú dobu sa vám bude dariť a budete v eufórii z výhier. Dôležitým faktorom je v neposlednom rade fakt, ako sa postavíte k prehrám (toto je najťažšie) a nebudete sa snažiť „dohnať“ stratu. Ak si zachováte chladnú hlavu za akýchkoľvek okolností a budete dodržiavať money management, potom ste na správnej ceste vytvoriť zo stávkovania svoju zárobkovú činnosť.

 

Vstupné bonusy pre zvýšenie vášho vkladu

Váš vymedzený základný kapitál pre online stávkovanie je možné navýšiť napríklad 100 % vstupným bonusom, ktorý nájdete v overených online stávkových kanceláriách. Ak chcete aj vy získať navýšenie svojho základného vkladu, je potrebné prejsť procesom registrácie a následne uzatvárať stávky vy vami zvolenej spoločnosti. Z toho dôvodu potrebujete len licencované a solídne stávkové kancelárie. Prirodzene, s kvalitnou kurzovou ponukou a živými prenosmi zápasov. Ideálnou voľbou je stávková kancelária Tipsport, v ktorej nájdete vstupný bonus až v hodnote 4 000 EUR + 20 EUR zadarmo na váš hráčsky účet. Druhou dobrou voľbou je stávková kancelária Fortuna, ktorá ponúka novým hráčom 100 % bonus až do sumy 1 000 EUR. Základný bank je možné navýšiť vstupným bonusom aj u spoločností SYNOT TIP a Doxxbet. Ponuka je stále v pohybe a často sa menia podmienky, ktoré treba dodržať pre nadobudnutie spomínaných bonusov, Preto odporúčame si podrobne preštudovať obchodné podmienky príslušnej stávkovej kancelárie. Pred vytvorením účtu je nevyhnutné si všímať napr. požiadavky na pretočenie, minimálnu výšku kurzu, pripísanie bonusu (po vklade/po častiach/po pretočení) alebo aj bonusový kód (niekedy sa vyžaduje ho zadať priamo pri registrácii).

Stávkovanie v slovenských stávkových kanceláriách

Slovenské spoločnosti online stávkovania zaostávali za zahraničnými stávkovými kanceláriami, no posledné roky ich služby pre hráčov výrazne napredujú. Rad-radom sa začali objavovať aj nové funkcie ako je cashout (predčasný predaj tiketu) alebo BetBuilder (umožňuje vytvoriť stávku skladajúcu sa z niekoľkých tipov z jednej udalosti). Pre hráčov je vždy rozhodujúce tempo prijatia stávky ako aj suma, za ktorú im stávku príjmu. Rozdiely medzi stávkovými kanceláriami sú aj v maximálnej výhre na tiket, počet zápasov na tiket alebo či sú dostupné systémové stávky s možným vytváraním skupín (tzv. MAXIKOMBI).

PR.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Fico po rokovaní na ministerstve investícií skritizoval predchádzajúce vlády a pripomenul dôležitosť európskych zdrojov (video)

Slovensko ako členský štát Európskej únie podľa neho môže čerpať významné finančné objemy z európskych fondov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *