Home / SVET / Ministerstvo financií zmrazilo severokórejským predstaviteľom účty a majetok v USA

Ministerstvo financií zmrazilo severokórejským predstaviteľom účty a majetok v USA

WASHINGTON 27. decembra (WebNoviny.sk) – Americké ministerstvo financií uvalilo sankcie na dvoch severokórejských predstaviteľov, ktorých označilo za kľúčové postavy stojace za „nezákonnými zbrojnými programami Severnej Kórey“.

Údajne viedli vývoj rakiet

Sankcie voči Kimovi Čong-sikovi a Ri Pchjon-čcholovi znamenajú zmrazenie akýchkoľvek ich účtov a majetku v USA a zákaz obchodovania s americkými firmami a občanmi.

Odporúčame:
Severná Kórea označila nové sankcie uvalené na krajinu za vojnový akt

Podľa ministerstva títo muži viedli vývoj severokórejských rakiet vybavených jadrovými hlavicami. Oboch často vidieť počas raketových testov vedľa vodcu Kima Čong-una.

Úplná denuklearizácia Severnej Kórey

Americký minister financií Steven Mnuchin uviedol, že nové sankcie sú súčasťou snáh vyvinúť „maximálny tlak“ na Pchjongjang s cieľom „dosiahnuť úplnú denuklearizáciu Kórejského polostrova“.

Bezpečnostná rada OSN v piatok jednomyseľne sprísnila sankcie voči komunistickej Kórejskej ľudovodemokratickej republike (KĽDR). K sprísneniu sankcií, ktorého navrhovateľom boli rovnako Spojené štáty, pristúpila rada v reakcii na najnovší test severokórejskej balistickej rakety, ktorý sa uskutočnil 29. novembra.

Viac k témam: Kim Čong-un, sankcie proti KĽDR, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo financií zmrazilo severokórejským predstaviteľom účty a majetok v USA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Bieloruský súd odsúdil 12 ľudí za útok na ruské lietadlo, išlo o partizánsku skupinu zloženú z bývalých vojakov

Niektorí boli odsúdení na trest odňatia slobody až na 25 rokov, mnohí z nich sa však nezdržiavajú v krajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *