Home / SLOVENSKO / Lotéria môže začať, prezidentka Čaputová odobrila finančnú motiváciu k očkovaniu

Lotéria môže začať, prezidentka Čaputová odobrila finančnú motiváciu k očkovaniu

13.7.2021 (Webnoviny.sk) – Prezidentka SR Zuzana Čaputová odobrila finančnú motiváciu k očkovaniu proti ochoreniu COVID – 19. Hlava štátu podpísala novelu zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečného a nákazlivého ochorenia COVID – 19.

Finančná motivácia k očkovaniu má byť formou lotérie a sprostredkovateľského bonusu. Novela zákona taktiež rozširuje rámec pomoci pre cestovné kancelárie formou návratnej finančnej dotácie na preklenutie obdobia nedostatku likvidity.

Viac o téme: Koronavírus

Prezidentka však upozorňuje, že k zvýšeniu miery našej zaočkovanosti je potrebné tiež uvoľniť finančné prostriedky na informačnú kampaň k očkovaniu.

Ak si môžeme dovoliť ľudí motivovať k očkovaniu prostredníctvom lotérie a finančného bonusu, nemôže existovať dôvod, prečo by štát nemal mať zaplatenú aj riadnu informačnú kampaň o dôležitosti očkovania v boji s covidom,“ konštatovala prezidentka Čaputová.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, lotéria, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Lotéria môže začať, prezidentka Čaputová odobrila finančnú motiváciu k očkovaniu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *