Home / EKONOMIKA / Aj obývacie izby je dobré zariadiť si podľa svojho vkusu

Aj obývacie izby je dobré zariadiť si podľa svojho vkusu

Ide o miestnosť, ktorú každý pozná. Sme v nej väčšinu svojho voľného času a mnoho činností robíme práve v nej. Obývacia izba je akousi vstupnou bránou celej rodiny, kde sa každý stretáva. Návštevy sú pozývané práve do tejto miestnosti, pretože je to tam čo najviac pohodlné, a zároveň nie natoľko osobné, aby ste si tam nechali sedieť aj relatívne cudzích ľudí. Pri zariaďovaní obývačky je preto dobré premýšľať čo najviac dopredu. Nielen nad nábytkom, ale aj doplnkami, ktoré by k sebe mali ladiť. Určite by pre nikoho nepôsobila dobre rozdielnosť materiálu skríň alebo ich odlišná farba. Ak si neviete dať rady, môžete si na to niekoho zavolať alebo vám môže pomôcť rodina či kamaráti. Netreba na niečo také, ako je dizajn, zbytočne zanevrieť len preto, že si neveríte. 

Môžete začať aj od stredu

Ak nebudete vedieť, kde začať, môžete sa prechádzať po rôznych obchodoch alebo vyberať praktickejšie, a to na internete. Zapáči sa vám zrazu stredne veľký konferenčný stolík. Zapáči sa vám až tak, že naň budete myslieť vždy, keď si budete vyberať nejaké doplnky do izby. Prečo si ho rovno teda nekúpite? Podobných stolíkov sú na trhu stovky a naozaj každý jeden je špecifický. Niekomu vyhovuje nízky, niekomu zase dvojposchodový, aby si pod hlavnú dosku mohol odkladať časopisy. Veľké, malé alebo zväčšovacie s nejakým druhom mechanizmu. 

Ak by ste pri ňom chceli aj jesť, asi by mal byť odolný. Sklenený sa zase môže veľmi rýchlo zašpiniť alebo dokonca poškriabať. Veľmi neutrálnym výberom je samozrejme drevo, čo sa hodí ku všetkému. Potrebné je vybrať už len farbu samotného dreva alebo jeho kombináciu. Stolíky, ktoré majú pod hlavnou doskou ešte jednu sú praktické nielen pre časopisy, ale aj odkladanie iných vecí, čo jednoducho nechcete mať neustále hore na stole. Môže ísť napríklad o notebook, zápisník, diár alebo mobil, ktorý si tam odložíte. Kupovať si ho môžete kdekoľvek, mnoho obchodov ich už bežne ponúka, ale nezabudnite, že kvalita je dôležitá a niekedy neuškodí si možno aj trochu priplatiť. 

pastedGraphic.png

Zdroj obrázka: mixphotos / Shutterstock.com

K nemu by sa najviac hodila pohovka. Do malých miestností sa zmestí len menšia, napríklad dvojmiestna alebo maximálne trojmiestna. Vo väčších izbách môžete premýšľať aj nad štvormiestnou klasickou sedačkou alebo tou rohovou, pričom tá je stále veľmi obľúbená. 

Pokiaľ má obývacia izba slúžiť tak trochu aj ako hosťovská izba, premýšľajte nad rozťahovacími sedačkami. Sú o trochu drahšie, ale je to akoby ste mali ďalšiu posteľ. Samozrejme, to znamená aj to, že sa nemusíte obmedzovať a môžete si pozvať niekoho aj na viac dní. Sedačky sa nevyberajú len podľa veľkosti, ale aj podľa farby a materiálu. Aj preto ide tak trochu o doplnok v byte. Farieb je mnoho a prečalúniť si ju môžete samozrejme kedykoľvek. Horšie je to s materiálom. Ak neviete, ktorý vám vyhovuje, vyhľadajte si všetky pozitíva a negatíva jednotlivých druhov. Je totiž možné, že koža alebo koženka sa na vás budú v lete lepiť, ale ak máte klimatizáciu, riešiť takýto problém pravdepodobne nebudete musieť. Najpraktickejšie sú pravdepodobne látkové, ktoré sa ale naopak horšie čistia v prípade vyliateho vína či iných nehôd s jedlom. 

pastedGraphic_1.png

Zdroj obrázka:  Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com

Steny nemusia byť prázdne

Každý siaha len po obrazoch, ale nikto nevidí množstvo väčších alebo menších doplnkov, čo sa na stenu taktiež dajú zavesiť a vyzerajú naozaj dobre aj vzhľadom k miestnosti, v ktorej sa nachádzajú. Veľmi populárne začali byť rôzne obrazce, ktoré sa dajú prilepiť a nielen medzi cestovateľmi sa uchytila mapa na stenu. Tá môže slúžiť ako miesto pre vaše špendlíky či iné označovače krajín, v ktorých ste dovolenkovali. Samozrejme, aj bez nich ale ide o skvelú vec, ktorá môže mať dizajn historický alebo moderný. Taktiež sú jednoliate alebo s vyznačenými hranicami a hlavne môžete ju mať celú alebo len určitú časť kontinentu, kam chodíte častejšie. Vo veľa prípadoch je to pravdepodobne Európa. Zakúpiť sa dá tiež aj na internete, takže žiadne špeciálne starosti s ňou nebudú a môžete si skrášliť stenu niečím zaujímavým. 

PR.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívci odhaľujú nedostatky plánovaných zmien vo verejnom obstarávaní. Koalícii ponúkajú návod na opravu (video)

Pozmeňujúcimi návrhmi mieni urýchliť investície aj verejné obstarávanie a podporiť stavebníctvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *