Home / EKONOMIKA / Účastníci národného boja za oslobodenie v septembri dostanú o 630 eur vyšší príspevok

Účastníci národného boja za oslobodenie v septembri dostanú o 630 eur vyšší príspevok

1.7.2021 (Webnoviny.sk) – Účastníkom národného boja za oslobodenie sa príspevok v septembri jednorazovo zvýši o sumu 630 eur. Vyplýva to z novely zákona o poskytovaní príspevku účastníkom národného boja za oslobodenie a vdovám a vdovcom po týchto osobách, ktorú podpísala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Informoval o tom jej hovorca Martin Strižinec. Jednorazové zvýšenie príspevku prizná a vyplatí Sociálna poisťovňa alebo ďalší platiteľ dôchodku. O zvýšení jednorazového príspevku sa nebude vydávať rozhodnutie. Suma bude oprávnenej osobe vyplatená do 30. septembra. Novelu Národná rada SR schválila 22. júna.

Cieľom jednorazového zvýšenia príspevku je ocenenie účasti v národnom boji za oslobodenie, ako aj zlepšenie sociálnej situácie priamych účastníkov odboja. K decembru 2020 eviduje Sociálna poisťovňa a ďalší platitelia dôchodkov spolu 395 účastníkov národného boja za oslobodenie.

Viac k témam: finančný príspevok
Zdroj: Webnoviny.sk – Účastníci národného boja za oslobodenie v septembri dostanú o 630 eur vyšší príspevok © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tlaky na trh práce na Slovensku neustávajú, zamestnanosť klesá

Štatistika ukázala, že slovenská ekonomika na začiatku roka 2024 zlepšila svoj výkon, medziročné vzrástla o 2,7 %.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *