Home / KULTÚRA / Umenie / Výberová komisia rozhodla o vedení ÚĽUV, pokračuje v ňom etnologička Eva Ševčíková

Výberová komisia rozhodla o vedení ÚĽUV, pokračuje v ňom etnologička Eva Ševčíková

27.6.2021 (Webnoviny.sk) – Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) bude naďalej viesť Eva Ševčíková, ktorá bola jeho vedením poverená od 1. januára. Ministerstvo kultúry SR (MK SR) o tom informovalo na svojej webovej stránke.

Dve ďalšie uchádzačky

Okrem Ševčíkovej sa o miesto riaditeľky ÚĽUV uchádzali aj Zuzana Šidlíková a Lucia Danišovská. Uchádzačky hodnotila sedemčlenná výberová komisia na základe ich životopisov, projektov, motivačných listov a hĺbkových pohovorov.

Záujemkyne podstúpili 11. a 18. júna neverejné a verejné vypočutie. Následne komisia zostavila poradie kandidátok a odporučila ministerke kultúry najvhodnejšiu. Šéfka rezortu Natália Milanová (OĽaNO) vzala výsledok výberového konania na vedomie.

Kariéra Ševčíkovej

Ševčíková vyštudovala dejiny umenia a etnológiu na filozofickej fakulte Masarykovej univerzity v Brne. Svoju kariéru začala v roku 1999 ako kultúrnovýchovná pracovníčka – lektorka v Slovenskej národnej galérii v Galérii insitného umenia v Pezinku.

Následne 13 rokov pracovala ako etnologička v Malokarpatskom múzeu v Pezinku. Pôsobila aj v ÚĽUV ako námestníčka pre Úsek starostlivosti o ľudovú umeleckú výrobu a tiež ako vedúca Muzeologického kabinetu na generálnom riaditeľstva Slovenského národného múzea. V roku 2004 získala výročnú cenu časopisu Pamiatky a múzeá v kategórií Expozícia – výstava.

Viac k témam: riaditeľka
Zdroj: Webnoviny.sk – Výberová komisia rozhodla o vedení ÚĽUV, pokračuje v ňom etnologička Eva Ševčíková © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vo veku 70 rokov zomrel významný slovenský umelec Alexej Vojtášek

Alexej Vojtášek žil v Bratislave a popri komornej maľbe sa venoval aj kresbe, grafike, priestorovým objektom a monumentálnym maliarskym dielam do architektúry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *