Home / SLOVENSKO / Čaputová: Politická situácia sa po vymenovaní novej vlády aspoň trochu upokojila

Čaputová: Politická situácia sa po vymenovaní novej vlády aspoň trochu upokojila

25.6.2021 (Webnoviny.sk) – Politická situácia sa po vymenovaní novej vlády aspoň trochu upokojila, najmä kvôli novému politickému lídrovi Eduardovi Hegerovi (OĽaNO).

Povedala to prezidentka Zuzana Čaputová v relácii Braňo Závodský Naživo v Rádiu Expres. Zároveň však zdôraznila, že zatiaľ nevidí výsledky veľkých reforiem avizovaných v Programovom vyhlásení vlády SR.

„Jednotlivé kroky, ktoré avizujú jednotliví ministri sú spochybnené ostatnými koaličnými partnermi alebo ministrami iných rezortov. Čo nasvedčuje, že konflikty v koalícii pretrvávajú. Možno nie sú také výrazné,“ pokračovala prezidentka s tým, že konflikty sú na úkor rýchlosti prijímania zmien.

Hlava štátu tiež vidí „istú štandardnosť procesov“. Ako vysvetlila, mnohé dôležité veci sa prijímajú cez poslanecké návrhy a nie cez štandardný proces. „Alebo sa dajú výrazné legislatívne zmeny do medzirezortného pripomienkového konania ako akýsi pokus, ako verejnosť zareaguje. Pričom kvalita toho návrhu je veľmi slabá,“ uviedla Čaputová. Prezidentka však dodala, že vláda robí aj množstvo dobrých krokov.

Viac k témam: premiér Slovenskej republiky, prezident Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Čaputová: Politická situácia sa po vymenovaní novej vlády aspoň trochu upokojila © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini si nemyslí, že ľudia idú voliť podľa toho, či sa kandidáti dvadsaťkrát stretnú pred voľbami

Ivan Korčok považuje za dôležité, aby sa prezidentskí kandidáti stretávali v predvolebných diskusiách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *