Home / šport / Ostatné športy / Na OH v Tokiu sa predstaví päť slovenských kajakárov, Baláž a Botek budú súťažiť aj v K2 1000 m a K4 500 m

Na OH v Tokiu sa predstaví päť slovenských kajakárov, Baláž a Botek budú súťažiť aj v K2 1000 m a K4 500 m

22.6.2021 (Webnoviny.sk) – Výkonný výbor Slovenskej kanoistiky rozhodol o tom, že na olympijských hrách v Tokiu budú Slovensko reprezentovať piati športovci v troch lodiach.

V K1 1000 m to bude Peter Gelle, ktorý si zopakuje olympijskú účasť z Ria de Janeiro 2016.

Náhradník Zalka

V K2 1000 m sa predstavia Samuel Baláž a Adam Botek a v K4 500 m kvarteto Samuel Baláž, Denis Myšák, Erik Vlček a Adam Botek.

Náhradníkom bude Csaba Zalka. Práve Zalka a nie Myšák bol súčasťou bronzovej lode SR na MS 2019 v maďarskom Szegede, kde si Slováci vybojovali olympijskú istotu. Dvojica Baláž – Botek sa ukáže vo dvoch disciplínach (K2 1000 m a K4 500 m).

Iné zloženie ako v Riu de Janeiro

Vlajková loď slovenskej rýchlostnej kanoistiky „káštvorka“ sa v Tokiu predstaví v spolovice inom zložení ako pred piatimi rokmi v Riu de Janeiro, kde Slováci získali strieborné medaily. Vtedy sa však jazdila na OH ešte tisícka a nie päťstovka ako to bude v Tokiu.

Striebornú slovenskú loď v Brazílii tvorili Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka. Aktuálne z tejto zostavy zostali už len Myšák a Vlček, keďže Tarr a Linka už ukončili kariéru. Tridsaťdeväťročný Vlček sa chystá na svoju šiestu olympiádu, čo je rekordné číslo spomedzi slovenských športovcov.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, rýchlostná kanoistika
Zdroj: Webnoviny.sk – Na OH v Tokiu sa predstaví päť slovenských kajakárov, Baláž a Botek budú súťažiť aj v K2 1000 m a K4 500 m © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *