Home / SLOVENSKO / Hasiči na Záhorí mali plné ruky práce, búrka z tepla nahnala vodu a bahno aj do kostola

Hasiči na Záhorí mali plné ruky práce, búrka z tepla nahnala vodu a bahno aj do kostola

22.6.2021 (Webnoviny.sk) – Búrka s intenzívnymi zrážkami zamestnala v pondelok večer hasičov na Záhorí. Profesionálni hasiči zo Skalice absolvovali deväť výjazdov, hasiči zo Senice dva, na technické zásahy povolali 17 dobrovoľných hasičských zborov z okolia.

Hasiči podľa Leny Košťálovej z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave zasahovali pri odčerpávaní vody z pivníc rodinných domov, pivníc bytových domov, skladových priestorov a šácht. Z ciest a káblov odstraňovali popadané stromy. V Smolinskom voda po mohutných zrážkach zatopila motorovú časť osobného auta.

V obci Dubovce, kde sa po silnom daždi vylial miestny potok, sa podľa starostky Dany Dorothey Mikulovej voda a blato dostali aj do kostola, voda zatopila záhrady a pivnice niektorých domov a poškodila most cez potok.

„Okolo 19:00 prišli čierne mraky, o pol hodinu tu bola úplná smršť, pršalo asi hodinu a pol,“ popísala intenzívnu búrku Mikulová. Do Duboviec prišli pomôcť odstraňovať následky záplav okrem domácich dobrovoľných hasičov aj ich kolegovia z Petrovej Vsi, Koválovca, ako aj profesionálni hasiči. Podnikatelia zasa poskytli techniku, napríklad bagre. Následky záplav odstraňovali do polnoci, v utorok budú práce pokračovať.

Viac k témam: búrka, dážď, počasie, záplavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Hasiči na Záhorí mali plné ruky práce, búrka z tepla nahnala vodu a bahno aj do kostola © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *