Home / SVET / Za facku Macronovi je muž odsúdený na štyri mesiace väzenia, dostal aj ďalšie tresty

Za facku Macronovi je muž odsúdený na štyri mesiace väzenia, dostal aj ďalšie tresty

10.6.2021 (Webnoviny.sk) – Francúzsky súd poslal na štyri mesiace do väzenia muža, ktorý v utorok uštedril facku prezidentovi Emmanuelovi Macronovi. Incident sa udial počas oficiálnej návštevy obce Tain-l’Hermitage pri meste Valence na juhovýchode Francúzska v rámci prezidentovho turné po krajine.

Na sociálnych médiách sa okamžite objavilo video, na ktorom vidieť, ako Macron kráča k bariére, ktorá ho oddeľovala od prítomných ľudí, keď ho následne jeden muž udrie do tváre. Počuť možno pritom výkrik „Preč s macronizmom“.

Dvadsaťosemročný Damien Tarel dostal okrem trestu odňatia slobody aj 14-mesačný podmienečný trest. Zakázali mu taktiež výkon verejnej funkcie a odňali právo vlastniť zbraň počas najbližších piatich rokov.

Incident skritizovali viacerí francúzski politici. Premiér Jean Castex krátko po ňom v Národnom zhromaždení povedal, že zatiaľ čo demokracia znamená diskusiu a legitímny nesúhlas, „v žiadnom prípade to nesmie znamenať násilie, slovnú agresiu a ešte menej fyzický útok“. Krajne ľavicový líder Jean-Luc Mélenchon na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter vyjadril „solidaritu s prezidentom“ a aj krajne pravicová líderka Marine Le Penová sa vyjadrila, že „aj keď môže byť demokratická debata trpká, nikdy nesmie tolerovať násilie“.

Fotogaléria: Emmanuel Macron

Viac k témam: facka, trest
Zdroj: Webnoviny.sk – Za facku Macronovi je muž odsúdený na štyri mesiace väzenia, dostal aj ďalšie tresty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecko dodá Ukrajine v najbližších dňoch 10-tisíc kusov munície. Je to prvá z troch etáp pomoci

Povedal to v rozhovore s vysielateľom DW šéf situačného centra Bundeswehru pre Ukrajinu generál Christian Freuding.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *