Home / SVET / V Poľsku zatkli muža podozrivého zo špionáže pre Rusko, pôsobil vo viacerých krajinách i Europarlamente

V Poľsku zatkli muža podozrivého zo špionáže pre Rusko, pôsobil vo viacerých krajinách i Europarlamente

10.6.2021 (Webnoviny.sk) – Poľské úrady zatkli a obvinili muža podozrivého zo špionáže pre Rusko, ktorú vykonal vo viacerých krajinách aj v Európskom parlamente. Hovorca riaditeľa poľskej spravodajskej služby Stanislaw Zaryn vo štvrtok informoval, že Poliak, ktorého identifikovali ako Janusza N., „vykonával aktivity v prospech Ruskej federácie“ a konal na pokyny ruských spravodajských služieb.

„Pokúsil sa kontaktovať poľských a zahraničných politikov, vrátane tých, čo pracujú v Európskom parlamente,“ vysvetlil Zaryn. Aktivity podozrivého boli podľa neho v súlade s „aktivitami ruskej informačnej vojny zameranými na oslabenie pozície Poľska v rámci EÚ a na medzinárodnej scéne“.

Príslušníci poľskej Agentúry pre vnútornú bezpečnosť zadržali podozrivého 31. mája, uviedol Zaryn vo vyhlásení. Prehľadali jeho dom, zadržali peniaze v hodnote zhruba 300-tisíc zlotých a počítačové vybavenie. Muža obvinili zo špionáže, on tvrdí, že je nevinný.

Viac k témam: medzinárodné vzťahy, Rusko, špionáž
Zdroj: Webnoviny.sk – V Poľsku zatkli muža podozrivého zo špionáže pre Rusko, pôsobil vo viacerých krajinách i Europarlamente © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *