Home / EKONOMIKA / Tiposu sa darí ešte lepšie ako vlani, do štátneho rozpočtu odvedie o dva milióny eur viac

Tiposu sa darí ešte lepšie ako vlani, do štátneho rozpočtu odvedie o dva milióny eur viac

10.6.2021 (Webnoviny.sk) – Národná lotériová spoločnosť Tipos za prvé štyri mesiace tohto roka odvedie do štátneho rozpočtu o viac ako 2 milióny eur viac ako za rovnaké obdobie vlaňajška. Ide o sumu takmer 16,4 milióna eur.

Ešte lepšie výsledky

Ako uviedla spoločnosť v tlačovej správe, vďaka opatreniam manažmentu sa jej darí dosahovať ešte lepšie výsledky ako v uplynulom roku, ktorý bol z pohľadu obratu a zisku spoločnosti zatiaľ rekordným.

„Tipos aj vďaka týmto číslam dokazuje, že má skvelú kondíciu, čo nás ako členov manažmentu nesmierne teší,“ uviedol podpredseda predstavenstva a výkonný riaditeľ sekcie finančnej a právnej spoločnosti Tipos Oliver Felszeghy.

Biznis sa rozbehol

Čísla za prvé štyri mesiace tohto roka podľa neho naznačujú, že biznis sa rozbehol a v tomto trende chce spoločnosť pokračovať počas celého roka. Ako dodal, uvedené čísla sú pozitívnou správou pre štátny rozpočet.

Firma Tipos je obchodná spoločnosť so 100-percentnou majetkovou účasťou štátu. Slovenská republika je ako akcionár zastúpená Ministerstvom financií SR. Spoločnosť vznikla na prelome rokov 1992 a 1993. V súčasnosti má základné imanie 1,7 mil. eur.

Viac k témam: štátny rozpočet, Tipos
Zdroj: Webnoviny.sk – Tiposu sa darí ešte lepšie ako vlani, do štátneho rozpočtu odvedie o dva milióny eur viac © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívci odhaľujú nedostatky plánovaných zmien vo verejnom obstarávaní. Koalícii ponúkajú návod na opravu (video)

Pozmeňujúcimi návrhmi mieni urýchliť investície aj verejné obstarávanie a podporiť stavebníctvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *