Home / SLOVENSKO / Drucker vyzýva Hegera konať, lebo z vojen medzi Matovičom a Sulíkom sa podnikatelia nenajedia (video)

Drucker vyzýva Hegera konať, lebo z vojen medzi Matovičom a Sulíkom sa podnikatelia nenajedia (video)

9.6.2021 (Webnoviny.sk) – Zodpovednosť za žaloby zo strany Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP) z dôvodu pandémie a lockdownu ponesie podľa predsedu strany Dobrá voľba Tomáša Druckera súčasný premiér Eduard Heger (OĽaNO).

Metafory a krasorečenia nestačia

Dôvodom je podľa Druckera absencia odškodňovacieho zákona pre podnikateľov. Drucker to povedal počas stredajšej tlačovej besedy pred Úradom vlády.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Je najvyšší čas, aby ste zasiahli, pán premiér. Lebo nestačia len metafory a krasorečenia, ale treba konať. Celý problém, ktorý máme na Slovensku, je z jedného jediného dôvodu. Z pomstychtivosti Igora Matoviča (OĽaNO – pozn. SITA) a žabomyších vojen medzi Matovičom a Sulíkom (Richard Sulík, SaS – pozn. SITA). Ale z toho sa podnikatelia naozaj ani trošku nenajedia,“ povedal Drucker.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Vláda len sľubuje

Šéf strany Dobrá voľba poukázal na to, že minulý týždeň bola voči Slovensku podaná prvá žaloba podnikateľov na ESĽP. Reaguje na lockdown, ktorý bránil časti podnikateľov v práci.

„Som absolútne šokovaný z toho, ako nikto nekričí. Ako sú všetci ticho a s naším odškodňovacím zákonom pre našich podnikateľov, pre ľudí, ktorí mnohí utrpeli v dôsledku pandemických opatrení sa nič nedeje,“ dodal Drucker.

Drucker je sklamaný  aj z toho, že za podnikateľov žiadna koaličná strana nebojuje. Podľa neho vláda už rok sľubuje, že s odškodňovacím zákonom pre podnikateľov príde, ale nič sa neudialo.

„Podnikatelia sú tí, ktorí prevzali na seba mnohé riziká a rozhodli sa, že si chcú zarobiť a zamestnávať ľudí. Sú to ľudia, ktorí prinášajú zdroje a peniaze nášmu rozpočtu na to, aby sme mali dobré zdravotníctvo a sociálnu starostlivosť,“ povedal Drucker.

Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, lockdown, odškodňovací zákon, predseda strany Dobrá voľba, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Drucker vyzýva Hegera konať, lebo z vojen medzi Matovičom a Sulíkom sa podnikatelia nenajedia (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ESG. Naliehavosť začína byť hmatateľná

Zástupcovia firiem, štátu a expertného sektora sa dnes stretli, aby spoločne pokračovali v tvorbe udržateľnej budúcnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *